Форумната платформа беше обновена на версия phpbb 3.2. За повече информация моля посетете следната тема

2. Сивостен

Eberron 3.5

Модератор: ChoChan

ChoChan
Кифла
Мнения: 2970
Регистриран: съб авг 24, 2002 5:43 pm

2. Сивостен

Мнение от ChoChan » ср дек 26, 2012 9:22 pm

С настъпване на мразовитото утро петимата се събраха на западната порта на Вроат. Стражите там сънливо и с интерес ги изгледаха и се сгушиха още по-дълбоко в яките на униформите си, недоумявайки защо някой изобщо доброволно би напуснал топлото си легло толкова рано.
Обменяйки няколко думи помежду си, петимата се качиха на конете си и се отправиха на запад. Всеки следващ ден ставаше все по-студен, повечето вечери отсядаха удобно в селца и градчета, недалеч от пътя към Сивостен. В първото селце с тях пристигна свещеник на Сребърния пламък. Селяните го бяха извикали, за да прогони неспокойния дух на наскоро починало дете, което изкарало акъла на местния гробар. Не докачаха развитието на драмата и продължиха по пътя си.
Набелязаха няколко удобни за засада места, които по-късно обсъдиха с охраната на кервана, който настигнаха следващия ден. Охранителите от своя страна им посочиха още едно-две допълнителни, които групата беше пропуснала.
Останалата част от пътя мина в спокойствие, което приключенците си пожелаха да ги споходи и в обратната посока.
Привечер на деветия ден пред тях се ширна Сивостен. Дори отдалече градът предизвикваше в тях безпокойство. Сградите бяха мрачни и с архитектура, която беше прекалено нетипична за техните вкусове и допринасяше за цялостната странност на дроамския град. Покривите се извиваха в чудати форми и бяха отрупани с каменни статуи на различни крилати зверове. Когато се приближиха видяха, че някои от статуите имах навика да разперват криле и да отлитат нанякъде. Това им се стори крайно притеснително, преди да забележат в далечината как цяла сграда се отмести и тръгна нанякъде.
Приближавайки градските порти, облегнат и скръстил масивни ръце пред гърдите си, забелязаха едноок полуорк. Когато и той ги видя, се отдръпна от стената и застана в очакване.
Изображение

AngerNogar
Мнения: 1914
Регистриран: пон яну 14, 2002 12:51 am
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Re: 2. Сивостен

Мнение от AngerNogar » ср дек 26, 2012 11:36 pm

Този май вече наполовина се е справил с непоносимостта си към ярка светлина, помисли си Октарион, преди да различи белезите на човешка кръв в непознатия и да го свърже със свещенника, който трябваше да ги посрещне.
Короварецът вдигна ръка в частта от камък, ножица, хартия с която в този край на континента се поздравяваха, разделяха и млатеха в мутрите.
- Сила, воля и мъдрост! Добра среща, Наг - Октарион положи усилия да скрие усмивката си. Отсам границата имаха навика да я бъркат с озъбване. - Тук сме, както беше уговорено.
"Fair? At what point in our negotiations did you convince yourself my goal was to be fair?"
- Vedalken Plotter

Потребителски аватар
CONAN
Варварин
Мнения: 8810
Регистриран: пон яну 27, 2003 7:21 pm
Местоположение: Кимерия
Контакти:

Re: 2. Сивостен

Мнение от CONAN » чет дек 27, 2012 2:38 pm

Алан беше удовлетворен от пътуването. Пътят до Сивостен му предостави изключително много възможности да се наслади на бреландската природа и да опознае макар и малко спътниците си. Изключително цветна дружина, такава каквато не ми могла да съществува самостоятелно освен ако не е събрана от външна сила. Нямаше много общо с много от хората, а благородникът беше от типа, който усещаха кинжала в гърба по поръчка на някой от многобройните си врагове, които този несъмнено има. Въпреки всичко, Алан беше изключително общителен.

Когато пресякоха границата и наближиха Сивостен, Алан усети свиване на стомаха си. Мястото беше още по-мрачно и потискащо отколкото си го бе представял. Като изключим мрачната атмосфера, всичко беше като в Шарн - обитателите нямаха скрупулите и моралните задръжки да се изколят един друг стига да имаше възможност и управниците да не ги хванеха... Забеляза орка доста отдалеч, но изчака да види какво ще направят останалите. Октавиан явно го познаваше и затова остави на него да говори.
The past is a rudder to guide us, not an anchor to hold us back.

ChoChan
Кифла
Мнения: 2970
Регистриран: съб авг 24, 2002 5:43 pm

Re: 2. Сивостен

Мнение от ChoChan » пет дек 28, 2012 11:14 am

Полуоркък беше облечен в торбести свободни панталони с цвят на мръсен пясък, носеше туника в един тон по-светъл цвят, ръба на която беше извезан в тъмнокафяви нишки. Под нея се виждаше дълга широка риза, а ръкавите й бяха пристегнати в китките. Главата му беше покрита от дълъг шал в тъмно убито червено, която надолу се увиваше покрай врата, едното рамо, гърдите и беше запасана в широк колан. На челото беше пристегната с тъкна черна лента. Носеше огромен ятаган в хоризонтална ножница ниско на гърба си. Кожата му беше тъмна, почти бронзова, имаше масивен нос, над който мрачно ги наблюдаваха черни очи.
Полуоркът разгъна големите си ръце и небрежно постави десница върху дългата поне две педи дръжка на ятагана.
-Добра среща. Аз съм Джоелу Наг и ви посрещам. Както беше уговорено. Вашите имена? – попита той с лек акцент, а докато произнасяше някои думи от устата му се показваха издължени долни резци.
give me love so that I can kill...she's so unreal

Потребителски аватар
CONAN
Варварин
Мнения: 8810
Регистриран: пон яну 27, 2003 7:21 pm
Местоположение: Кимерия
Контакти:

Re: 2. Сивостен

Мнение от CONAN » пет дек 28, 2012 4:41 pm

Алан наблюдаваше с интерес орка - следеше всяко негово движение, мимика и жест на тялото, в случай че по-късно потрябваше да се представя за орк. Не смяташе че такова превъплъщение би било много успешно - никога не беше харесвал миризмата на немито тяло, козя нещавена кожа и други неземни нюанси които долавяше да идват срещу носа му. Тъй като другите мълчаха повече от необходимото, той пришпори коня си напред и с отмерено движение откри част от лицето си, бутайки качулката толкова, че събеседника му да може да прочете очите му:
- Аз съм Алан.
The past is a rudder to guide us, not an anchor to hold us back.

ChoChan
Кифла
Мнения: 2970
Регистриран: съб авг 24, 2002 5:43 pm

Re: 2. Сивостен

Мнение от ChoChan » пет дек 28, 2012 11:42 pm

Полуоркът кимна на Алан и на Гавин, който се представи след него. Тишината се проточи и той се подсмихна криво.
-Другарите ви нямат ли си имена? Или може би загубиха ума и дума. Сивостен понякога има този ефект.
give me love so that I can kill...she's so unreal

Потребителски аватар
CONAN
Варварин
Мнения: 8810
Регистриран: пон яну 27, 2003 7:21 pm
Местоположение: Кимерия
Контакти:

Re: 2. Сивостен

Мнение от CONAN » съб дек 29, 2012 9:30 am

Явно другарите му се бяха смълчали и посветили вниманието си на околната среда и чудовищната архитектура, обругаване на прекрасните бреландски мотиви, заложени в много от постройките.
- Октарион, Феликс и Иш - представи ги Алан, посочвайки ги един по един. - Сега накъде?
The past is a rudder to guide us, not an anchor to hold us back.

Потребителски аватар
Azmodael
Мнения: 2703
Регистриран: чет юни 03, 2004 9:10 pm
Местоположение: Майна таун
Контакти:

Re: 2. Сивостен

Мнение от Azmodael » съб дек 29, 2012 10:52 am

-Ха, извинявайте. Бях се загледал в прекрасния град зад гърба ви, доста се е променил откакто за последен път бях тук. Единствен по рода си. Да се надяваме, че и обитателите му са така приятелски настроени като едно време. Уредено ли е къде да отседнем или ще трябва само да си освободим стаите? Всъщност... отвори ли вече клона на Изследователската Фондация? Преди 3 години беше повдигнато като идея - в Дроам могат да се намерят много опитни приключенци. Ако е така значи можем да се настаним там.
Последна промяна от Azmodael на съб дек 29, 2012 12:30 pm, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
CONAN
Варварин
Мнения: 8810
Регистриран: пон яну 27, 2003 7:21 pm
Местоположение: Кимерия
Контакти:

Re: 2. Сивостен

Мнение от CONAN » съб дек 29, 2012 12:13 pm

- Едно топло питие и вкусна гозба ще ни дойде добре след дългия път - съгласи се Алан, макар да се съмняваше че в това място ще има нещо, което да отговаря на "вкусно", "чисто" и "приятно".
The past is a rudder to guide us, not an anchor to hold us back.

ChoChan
Кифла
Мнения: 2970
Регистриран: съб авг 24, 2002 5:43 pm

Re: 2. Сивостен

Мнение от ChoChan » съб дек 29, 2012 2:10 pm

Джоелу кимна общо на останалите трима, когато му бяха представени. Мълчаливо гледаше Феликс, докато той му говореше, сякаш обмисляше нещо.
-Приличам ли ти на изследовател. – каза той с равен глас накрая, след което тръгна към града и изръмжа. – Следвайте ме. По-добре да не яздите. – Той се спря при стражите на портата – трима орки – и размени с тях няколко думи. Те ги изгледаха над рамото на Наг и си излаяха нещо един на друг, след което избухнаха в смях.
-Има стаи, къде то ще можете да починете, задачата ви ще пристигне чак утре късно през нощта. – Каза Джоелу през рамо, след като влязоха в града. Последните слънчеви лъчи се скриха зад планинските върхове и градът потъна в сумрак. Тук-там просветнаха улични лампи с белезникаво жълто сияние.
– Лошо време избрахте за да дойдете. – Сухо рече той с много кисела физиономия. Чуха врява недалеч по улицата. Минотавър и гнол разярено ръмжаха един на друг. По-дребният гнол измъкна два къси меча и започна да кръжи около минотавъра. В следващия момент от пряката вдясно изскочиха двама оркски стражи и като тарани размазаха гнола на кърваво петно в отсрещната стена. Заедно хванаха по един крак и оставяйки мрачна диря го изтеглиха нанякъде.
Наг нито трепна, нито забави крачка.
-Втори ден от тазгодишните Калаби. Тази нощ се бият на Арената, утре е Гонитбата. Най-добре да не излизате много, моята работа е да не ви убият. Надявам се да не ми пречите. – Завиха по една улица и се разминаха с една цветиста тълпа от десетина души, запътили се нанякъде. – Тук е Кнелския квартал, като за вашия размер. Нататък по улицата е Дребен Сивостен, и отвъд е Кървав камък – там е и Арената, където са боевете днес. Тронът е в центъра, оттук се вижда замъка на Ксор’силик. – И наистина сякаш от всеки край в града можеше да се види високия мрачен замък в центъра на града.
-Стигнахме. – Каза Джоелу изведнъж и им посочи една сграда – отстрани имаше опушена табела, на която пишеше „Спуканата бъчва”. Оставиха конете им да бъдат отведени в конюшните и влязоха в кръчмата. – Стая номер 3, на втория етаж, платена е за две нощи. Настанете се, аз ще ви чакам долу. – Той им подаде ключовете и се отправи към бара, където поздрави полуорка зад плота и си поръча питие.
Изображение
give me love so that I can kill...she's so unreal

Потребителски аватар
CONAN
Варварин
Мнения: 8810
Регистриран: пон яну 27, 2003 7:21 pm
Местоположение: Кимерия
Контакти:

Re: 2. Сивостен

Мнение от CONAN » съб дек 29, 2012 2:26 pm

Алан беше гледал с интерес бруталността на орките-стражи и липсата на каквато и да елегантност в действията им. Останалите свидетели на зрелището също не реагираха много по-различно от техния водач, от което мъжа си направи заключение - нещо често срещано в ежедневието. Този град беше по-див отколкото си бе представял.

Огледа фасадата на "Спукана бъчва". Не изглеждаше зле, най-малкото все още не беше достойна да носи първата част от името си - стените си бяха съвсем на мястото, покрива не течеше а вътре беше странно приятно. Може би защото Алан очакваше да влезе в подобие на обор. Реши да не се качва веднага, и без това не носеше много багаж и се настани до водача им на бара.

- Какво е това Калаби? Чел съм нещо преди, но не си спомням детайлите, някакво местно събитие с боеве на арената? И какъв е повода за провеждането му всяка година?
The past is a rudder to guide us, not an anchor to hold us back.

Потребителски аватар
Azmodael
Мнения: 2703
Регистриран: чет юни 03, 2004 9:10 pm
Местоположение: Майна таун
Контакти:

Re: 2. Сивостен

Мнение от Azmodael » съб дек 29, 2012 2:27 pm

-Приличаш ми на някой, който знае как да оцелява, пък това е най-важното качество за един изследовател.
След като навлязоха из мрачните дебри на града Феликс отново се обърна към водача им.
-Откъде мога да си купя брадва, за предпочитане втора ръка? Също и един чифт дрехи като твоите. Ако са мръсни още по-добре, стига да няма гадинки в тях.

ChoChan
Кифла
Мнения: 2970
Регистриран: съб авг 24, 2002 5:43 pm

Re: 2. Сивостен

Мнение от ChoChan » съб дек 29, 2012 2:33 pm

Пътьом Наг посочи две магазинчета на Феликс, където би могъл да намери каквото му е необходимо.
give me love so that I can kill...she's so unreal

ChoChan
Кифла
Мнения: 2970
Регистриран: съб авг 24, 2002 5:43 pm

Re: 2. Сивостен

Мнение от ChoChan » съб дек 29, 2012 5:40 pm

Наг получи пивото си в дървена халба и след като остави парите и благодарностите си, отпи голяма глътка. Опря лакът в бара и се обърна към Алан.
-Калаби е празник на Сивостен. Много стара традиция. – Започна той, изглеждаше видимо по-спокоен, сега когато вече бяха в кръчмата. Отвън от време на време се чуваха пиянски възгласи и скандирания на едно или друго име от групички, придвижващи се към Арената. – Това е празник, с който се почитат живите, мъртвите и тези между двата свята. Първият ден се провеждат турнири, двадесетте най-силни накрая се бият на Арената в меле. Наградата за победителя идва от самите хаги. Тази година е един от мечовете на не кой да е, ами Сора Маеня. На втория ден се пускат дивите глигани – за да очистят града от недостойните. Тяхната кръв е за да се омилостивят призраците. На третата вечер воалът между нашия свят и отвъдното изтънява – понякога някои неща преминават.
give me love so that I can kill...she's so unreal

Потребителски аватар
CONAN
Варварин
Мнения: 8810
Регистриран: пон яну 27, 2003 7:21 pm
Местоположение: Кимерия
Контакти:

Re: 2. Сивостен

Мнение от CONAN » съб дек 29, 2012 5:47 pm

- Странен празник - заключи Алан. - Определено не бих искал да съм по улиците, докато бесни глигани върлуват необуздани и мачкат наред. Какъв е този меч, за който говориш и какво му е специалното?
The past is a rudder to guide us, not an anchor to hold us back.

ChoChan
Кифла
Мнения: 2970
Регистриран: съб авг 24, 2002 5:43 pm

Re: 2. Сивостен

Мнение от ChoChan » съб дек 29, 2012 5:50 pm

-Да, празникът е само за достойни войни. - Съгласи се Наг. - А мечът е мечът на Сора. Маеня. - заключи той, все едно нямаше нужда от други разяснения.
give me love so that I can kill...she's so unreal

Потребителски аватар
CONAN
Варварин
Мнения: 8810
Регистриран: пон яну 27, 2003 7:21 pm
Местоположение: Кимерия
Контакти:

Re: 2. Сивостен

Мнение от CONAN » съб дек 29, 2012 5:52 pm

-Не всички знаят какво и какъв е меча на Сора Манея. Какво истории може да ми кажеш за него? Не забравяй, аз не съм оттук и не може да вземаш за даденост че знам всичко, което и ти.
The past is a rudder to guide us, not an anchor to hold us back.

Потребителски аватар
Azmodael
Мнения: 2703
Регистриран: чет юни 03, 2004 9:10 pm
Местоположение: Майна таун
Контакти:

Re: 2. Сивостен

Мнение от Azmodael » съб дек 29, 2012 6:02 pm

Фелкс се присламчи на бара до двамата и си поръча чаша греяна медовина.
-Мечът на Сора Maеня... хмм, звучи ми познато...

[sblock]Хвърли ми един стандартен Kbnowledge чек (имам ги всичките тренирани, избери най-подходящия), плюс още един Bardic Knowledge чек, който е само на +3[/sblock]

ChoChan
Кифла
Мнения: 2970
Регистриран: съб авг 24, 2002 5:43 pm

Re: 2. Сивостен

Мнение от ChoChan » съб дек 29, 2012 6:20 pm

-Това, че е нейният меч е достатъчно за всички в Сивостен и Дроам. Тя е много велик войн.
give me love so that I can kill...she's so unreal

AngerNogar
Мнения: 1914
Регистриран: пон яну 14, 2002 12:51 am
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Re: 2. Сивостен

Мнение от AngerNogar » съб дек 29, 2012 6:34 pm

Интересно... помисли си Октарион, дори и да нямаме никакви следи за това, кой иска да убие посланика - той най-вероятно е от Бреланд или Дроам. Може би Трейн, но не бих се обзалагал на това. Във всеки случай притежанието на меча може лесно да разбърка плановете на всеки евентуален враг, който смята да ползва Дроамски наемници. Ако някой е достатъчноо...
- Гавин - каза полу-елфът - някога участвал ли си в турнир?
- Наг, турнирът има ли каквито и да е правила? Кой е последният печелил го? Можем ли да го намерим някъде из Сивостен?
"Fair? At what point in our negotiations did you convince yourself my goal was to be fair?"
- Vedalken Plotter

Потребителски аватар
Azmodael
Мнения: 2703
Регистриран: чет юни 03, 2004 9:10 pm
Местоположение: Майна таун
Контакти:

Re: 2. Сивостен

Мнение от Azmodael » съб дек 29, 2012 7:33 pm

-..или пък не. Както и да е, късметлии сме, че уцелихме точно празника. За турнира обаче съм по-скептично настроен. Ако някой е твърдо решен да тръгне след посланика славата на един меч няма да ги спре, докато от друга страна ще покажем на какво сме способни и той ще се подготви по-добре.

ChoChan
Кифла
Мнения: 2970
Регистриран: съб авг 24, 2002 5:43 pm

Re: 2. Сивостен

Мнение от ChoChan » съб дек 29, 2012 11:01 pm

-Миналата година спечели един орк - Гром. - Наг се почеса по наболата брада - Нямам представа къде се е дянал, познавам го само по име. Правилата на турнира са много прости. Всички частници се записват и се теглят жребии за двубои. Двадесетимата най-добри участват в голямото меле. Цял ден днес се водят двубои и когато приключат ще започне и мелето.
give me love so that I can kill...she's so unreal

AngerNogar
Мнения: 1914
Регистриран: пон яну 14, 2002 12:51 am
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Re: 2. Сивостен

Мнение от AngerNogar » нед дек 30, 2012 8:38 pm

- Кажи, Наг - Октарион се замисли за момент, преди да продължи, - някой от Дроам би ли опитал да навреди на посланика? Има ли някой, който би спечелил от смъртта му по пътя към Вроат и той би ли рискувал гнева на Сестрите?
"Fair? At what point in our negotiations did you convince yourself my goal was to be fair?"
- Vedalken Plotter

ChoChan
Кифла
Мнения: 2970
Регистриран: съб авг 24, 2002 5:43 pm

Re: 2. Сивостен

Мнение от ChoChan » нед дек 30, 2012 10:18 pm

-Че аз откъде да знам. - каза полуоркът, опря лакти на бара и се загледа в наредените бутилки по стената. - Светът е пълен с хора, които искат да убият други хора, някои за пари, някои да отмъщение, някои просто за забавление. - Той огледа помещението през рамо. Спуканата бъчва далеч не беше от типа кръчми, с които приключенците бяха свикнали, но на фона на мрачния град навън изглеждаше направо уютно. В момента имаше не повече от десетина посетители, повечето от които живо обсъждаха този или онзи двубой, провел се по-рано през деня. Един-двама им хвърляха по някой поглед, но каквото и да мислеха, го запазиха за себе си.
give me love so that I can kill...she's so unreal

Потребителски аватар
CONAN
Варварин
Мнения: 8810
Регистриран: пон яну 27, 2003 7:21 pm
Местоположение: Кимерия
Контакти:

Re: 2. Сивостен

Мнение от CONAN » пон дек 31, 2012 12:56 pm

Алан отпи от питието, което беше поръчал при настаняването си до полуорка на бара. Сниши глас, така че да бъде чуван само от събеседника и другарите си и попита:
- Кажи ми, колко е голяма свитата на нашия човек и какви са пътуващите с него?
The past is a rudder to guide us, not an anchor to hold us back.

ChoChan
Кифла
Мнения: 2970
Регистриран: съб авг 24, 2002 5:43 pm

Re: 2. Сивостен

Мнение от ChoChan » вт яну 01, 2013 2:01 pm

Наг допи питието си и бутна халбата настрни.
-Мисля, че погрешно разбирате моето участие във вашите планове. Аз съм тук единствено, за да се постарая да не ви убият, докато сте в Сивостен, и да ви заведа в Трона другиден по изгрев слънце.
give me love so that I can kill...she's so unreal

Потребителски аватар
CONAN
Варварин
Мнения: 8810
Регистриран: пон яну 27, 2003 7:21 pm
Местоположение: Кимерия
Контакти:

Re: 2. Сивостен

Мнение от CONAN » вт яну 01, 2013 5:50 pm

Алан поклати глава разочаровано.
- Не смятам да ти създавам много трудности. - и се запъти към стаята.
The past is a rudder to guide us, not an anchor to hold us back.

AngerNogar
Мнения: 1914
Регистриран: пон яну 14, 2002 12:51 am
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Re: 2. Сивостен

Мнение от AngerNogar » вт яну 01, 2013 6:30 pm

- В такъв случай явно има едно голямо недоразумение, Наг - каза Октарион. - Виждаш ли, колкото и ценни да са оскъдните ти съвети, ако без тях имаше сериозна опасност да не изкараме живи две вечери - значи от нас така или иначе няма да има особена полза и можеш да си спестиш усилията. Ако пък ти не можеш или не искаш да хвърлиш малко светлина върху това в което ни предстои - значи от теб няма особена полза и можеш да се върнеш, когато дойде време да ни отведеш в Трона. Помощта ти там, където е нужна, ще бъде оценена. - ако трябва да е честен, полуелфът си нямаше никаква идея къде е въпросния трон.
"Fair? At what point in our negotiations did you convince yourself my goal was to be fair?"
- Vedalken Plotter

ChoChan
Кифла
Мнения: 2970
Регистриран: съб авг 24, 2002 5:43 pm

Re: 2. Сивостен

Мнение от ChoChan » вт яну 01, 2013 6:45 pm

Полуоркът леко се подсмихна и изчопли нещо между зъбите си с нокти. Разсеяно го хвърли на пода и не каза нищо, но не мръдна от мястото си.
give me love so that I can kill...she's so unreal

Потребителски аватар
Azmodael
Мнения: 2703
Регистриран: чет юни 03, 2004 9:10 pm
Местоположение: Майна таун
Контакти:

Re: 2. Сивостен

Мнение от Azmodael » вт яну 01, 2013 8:18 pm

-Наг, моля, разкажи ми повече за третия ден от празника, когато бариерите изтъняват. Това локален за Сивостен феномен ли е, или обхваща голяма част от Дроам. В следствие на специален ритуал ли е или винаги се е случвало? Какво предпазни мерки може да вземе човек срещу душите на мъртъвците? Местните жители страхуват ли се от тях? Феликс измъква от един от многобройните си джобове малко тевтерче и късо моливче с нагризан връх и се приготвя да си води бележки.

Отговори

Върни се в “Tides of Darkness”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост