Форумната платформа беше обновена на версия phpbb 3.2. За повече информация моля посетете следната тема

Иш

Eberron 3.5

Модератор: ChoChan

Потребителски аватар
Ambartanen
Мнения: 1516
Регистриран: чет авг 14, 2003 11:03 pm
Местоположение: NYC

Иш

Мнение от Ambartanen » вт дек 25, 2012 5:09 pm

В общата стая на Счупеното копие Иш се отдели от групата и се приближи към тезгяха, където привлече вниманието на управителката.

- Освободихме Фенера. Домакинът трябваше да напусне малко по-рано и забрави да спомене дали има нужда да направим нещо специално като си тръгваме. Между другото стаята беше много удобна и приятна. Мисля, че бих искала да се възползвам от гостоприемството Ви в бъдеще и се надявах да ми обясните малко за процеса на наемането на стаи- най-вече всеки ли може да ги наема и как точно става?

ChoChan
Кифла
Мнения: 2970
Регистриран: съб авг 24, 2002 5:43 pm

Re: Иш

Мнение от ChoChan » вт дек 25, 2012 6:07 pm

Кръчмарката остави една голяма делва някъде под бара и се спря пред Иш.
-Радвам се, че престоят ви е бил според очакванията ви. Моля заповядайте пак по всяко време. - Каза тя добре заучените фрази, след като изслуша Иш. - Всеки може да остяда в нашите стаи на втория етаж или да наема тези на третия етаж. - Добави тя и забарабани с пръсти по плота. След като разбра, че Иш се интересува предимно от стаите на третия етаж, продължи. - Счупеното копие предлага изключителна дискретност при наемане на стаите на третия етаж. Когато някой иска да наеме стая, първо трябва да провери дали избранта от него стая е свободна в избрания от него ден. Стаите се наемат за денонощие, като след като те са приготвени според изискванията на наемателя, никой друг, освен домакинът и поканените, не може да влезе в нея следващите 24 часа. След заплащането им домакинът получава ключ и покани, с които гостите му могат да влязат след упоменатия час. Трябва да наблегна пак, че дискретността на визитите в тези стаи е безкопромисна. Допълнителни привилегии се предоставят на специалните клиенти на Копието, но членство се получава само с препоръка на друг член. - Тя замислено огледа Иш от глава до пети, преценявайки дали има възможност за допълнителна печалба.
give me love so that I can kill...she's so unreal

Потребителски аватар
Ambartanen
Мнения: 1516
Регистриран: чет авг 14, 2003 11:03 pm
Местоположение: NYC

Re: Иш

Мнение от Ambartanen » ср дек 26, 2012 4:20 am

- Всичко звучи много обещаващо. Рядко съм откривала толкова добре уредено място за важни срещи, а смятам че скоро ще прекарам известно време в града и вероятно ще имам нужда от вашите услуги. Може ли да видя регистъра за посетителите, за да сдобия малко представа колко по-рано хората обикновено запазват стаите за срещи? Значи казвате, че мога да получа покана за специално членство от днешния ми домакин?- Иш продължи да разпитва управителката още няколко минути преди да завърши разговора.- Благодаря за отделеното време. Следващите няколко дни имам неотложни задачи извън града, но смятам, че ще се срещнем отново сравнително скоро. Довиждане и приятна вечер.

След разговора с управителката на Счупеното копие, Иш прекара няколко часа в оживени заведения и кръчми пълни с търговци, където се опитва да събере каквато и да е информация за очакваното скоро дроамско дипломатическо посещение. Пред хората се представя за предприемач от Елдийн заинтересуван в изпращането на стоки по търговския път през Сивостен към Вроат и съответно насочва разговорите към всякакви слухове за събития по този път и цялостната политическа ситуация между Бреланд и Дроам в момента.

Късно през нощта до един усамотен вир на северния бряг на вроатската река кацна огромна сова. Птицата застана с широко разперени криле, втренчи хищен поглед в спокойните води на вира и започна да буха странно мелодично. Песента й започна бавно и почти незабележимо да набира темпо, докато отразените от крилете й лунни лъчи сякаш се натрупваха във водата и се превръщаха в преплитащи се като змиорки многоцветни нишки. Кулминацията на чудатия рутиал бе отбелязана с рязко пляскане с криле последвано от пълна тишина, сред която събраните във вира цветове започнаха да се нареждат в картина...

ChoChan
Кифла
Мнения: 2970
Регистриран: съб авг 24, 2002 5:43 pm

Re: Иш

Мнение от ChoChan » ср дек 26, 2012 11:31 am

-Съжалявам милейди, но не можете да видите регистъра ни. - Отвърна все така учтиво жената и се усмихна с леко примирение, когато Иш започна да я разпитва. - Можете да получите покана от друг член на клуба. - Портори тя малко троснато. В течение на разговора ханджийката поомекна малко, но въпреки това продължи да отговаря все така кратко и уклончиво на зададените въпроси. Иш разбра, че жената не знае кой е домакинът им и че много често запзаването на стаи се извършва от посредници. - Лек път, милейди, моля заповядайте пак. Ние оценяваме патронажа ви. - Изпрати я тя механично.

Няколкото часа в оживените кръчми оставят Иш със смесени резултати. Отговорите, които чува на въпросите си варират от: "К'во, посланици от Дроам, да бе да, когато адът замръзне", до "Така си е! Братовчедът на жена ми каза, че в момента ремонтирали някакви спални в двореца. Събрали две-три в една, за какво друго, ако не да се събере туловището на някакъв Дроамски звяр вътре!"
Повечето хора нямат мнение са политическата ситуация, защото не мислят, че има политика между двете държави. Като цяло отношението към Дроам е от неутрално до леко негативно.

~
В момента, в който ритуалът приключи и совата плясна с криле, върху гладката повърхност на водата кристално ясно се появи образът на Вайсрой Агос, който кротко спеше в леглото си. Стаята беше пестеливо обзаведена, но удобна. На стената срещу леглото имаше прозорец, през който Иш успя да надникне и да види недалече стените на замъка. На шкафчето до леглото на Рой забеляза някакъв малък предмет, който веднага след като картината се отвори бе започнал да пулсира с равномерна мека бяла светлина. Иш видя, че с минаване на времето всеки следващ пулс на предмета беше по-интензивен и светлината по-ярка. Вайсрой отвори очи, пресегна се и обви пръсти около предмета. Седна в леглото и замислено се огледа из стаята. Доближи свития юмрук до устата си и прошепна нещо на вече бясно пресвятващия предмет. Връзката се прекъсна и видението на Иш се разпадна.
give me love so that I can kill...she's so unreal

ChoChan
Кифла
Мнения: 2970
Регистриран: съб авг 24, 2002 5:43 pm

Re: Иш

Мнение от ChoChan » ср мар 27, 2013 12:08 pm

Един младеж разсеяно се беше подпрял на оградата на обора и отегчено предъвкваше стрък люцерна, докато обмисляше дали да се прибере, където най-вероятно ще му намерят още работа или да мине покрай къщата на Гибънс, с надежда да мерне хубавата им щерка Лара. Изведнъж огромна котка изскочи от падащия мрак, бързо обгръщаш селото, след секунди последвана от още по-голям вълк. Лъскавите им очи, улавящи и най-малката светлинка на просветващия фенер, закачен на портата, светнаха в, каквото се стори на момчето, кърваво червено, преди да потънат в гората. Вцепенен на място, младокът усети горещина, по единия крачол на панталона си.

Иш и Гавин се втурнаха в нощта, която бе тиха и спокойна. Земята беше поизсъхнала от дъжда предните дни и кал не затрудняваше придвижването им. Лапите им глухо трополяха по отъпкания път. На няколко пъти Ишил рязко кривваше и за кратко слизаше от пътя. Гавин долавяше мириса на окъсняли пътници или прибиращи се към селото с впрегната каруца хора. Поддържаха стегнато темпо. Когато пътят започна да заобикаля Сивостенските планини, двамата го оставиха и нахлуха в гориста местност, която явно стигаше до сами подножието на планината. Иш беше усетила присъствието по-скоро от склона към Дроаам и вероятно ще трябваше да заобиколят, но по нейна преценка това щеше да отнеме не повече от час.
Лек повей на студен вятър донесе до носа на Гавин разсейващия се мирис на пушек и дим. Вълкът вдигна глава към небето да подуши отново и долови, че миризмата идваше от посоката на пътя, който бяха оставили неотдавна, противоположна на тази, която бяха поели към планината.
give me love so that I can kill...she's so unreal

Потребителски аватар
CTAHuMuP
Self-righteous
Мнения: 8347
Регистриран: нед фев 17, 2002 8:33 pm
Местоположение: София Любим клас: Паладин Любим цитат: Аз мога

Re: Иш

Мнение от CTAHuMuP » чет мар 28, 2013 10:18 am

Гавин спря и изръмжа. След това се обърна по посока на миризмата и изпъна муцуна напред, застивайки неподвижно и опитвайки се да долови някакви по-фини мириси сред изгарящата ноздрите му миризма на пушек.
Какво е това уклон, накъде клони и като клони, пада ли?
За разлика от отмъщението, наредбата е ястие, което се сервира най-добре горещо.

ChoChan
Кифла
Мнения: 2970
Регистриран: съб авг 24, 2002 5:43 pm

Re: Иш

Мнение от ChoChan » чет мар 28, 2013 1:07 pm

Носът му бе прекалено смръзнат от часовете безспирен бяг в ноемврийската мразовита нощ и не можа да разграничи други миризми под булото на дима, ако имаше такива.
give me love so that I can kill...she's so unreal

Потребителски аватар
Ambartanen
Мнения: 1516
Регистриран: чет авг 14, 2003 11:03 pm
Местоположение: NYC

Re: Иш

Мнение от Ambartanen » чет мар 28, 2013 2:01 pm

Иш спря, приклекна и се заоглежда подозрително. Щом не видя опасност покрай тях, погледна към Гавин и пробва да помирише чистия планински въздух. След няколко опита се обърна към вълка и изръмжа въпросително.

Потребителски аватар
CTAHuMuP
Self-righteous
Мнения: 8347
Регистриран: нед фев 17, 2002 8:33 pm
Местоположение: София Любим клас: Паладин Любим цитат: Аз мога

Re: Иш

Мнение от CTAHuMuP » чет мар 28, 2013 2:21 pm

Гавин тръсна глава, изсумтя и продължи в посоката, която бяха поели преди прекъсването.
Какво е това уклон, накъде клони и като клони, пада ли?
За разлика от отмъщението, наредбата е ястие, което се сервира най-добре горещо.

ChoChan
Кифла
Мнения: 2970
Регистриран: съб авг 24, 2002 5:43 pm

Re: Иш

Мнение от ChoChan » чет мар 28, 2013 2:31 pm

Иш също долови носещата се миризма на дим, която беше по-наситена от обикновения аромат, който носеше пушек от дървета и конски изпражнения на лагерен огън. Беше съвсем слаба и идваше от посоката на пътя, който бяха оставили преди минути.
give me love so that I can kill...she's so unreal

Потребителски аватар
Ambartanen
Мнения: 1516
Регистриран: чет авг 14, 2003 11:03 pm
Местоположение: NYC

Re: Иш

Мнение от Ambartanen » пет мар 29, 2013 12:06 am

Огромния тигър прелетя над главата на Гавин, приземи се на пътя му и постоя там секунда преди да тръгне към източника на миризмата с несигурна стъпка.

Потребителски аватар
CTAHuMuP
Self-righteous
Мнения: 8347
Регистриран: нед фев 17, 2002 8:33 pm
Местоположение: София Любим клас: Паладин Любим цитат: Аз мога

Re: Иш

Мнение от CTAHuMuP » пет мар 29, 2013 10:33 am

Гавин изръмжа стреснато и раздразнено, когато тигърът изведнъж тупна пред него, и леко заора в земята, за да спре навреме преди да се блъсне в него. Явно Ишил все пак беше преценила правилно разстоянието, защото вълкът успя да избегне удара и когато гигантската котка потегли в новата посока Гавин я последва без колебание. Малко след това ускори ход, изпревари Иш и тръгна пред нея, заставайки така, че да е между нея и източника на миризмата.

Вълкът беше в стихията си, инстинктът за лов го беше обзел изцяло и всичките сетива на истинската му форма бяха нащрек, търсейки плячката в нощта.
Какво е това уклон, накъде клони и като клони, пада ли?
За разлика от отмъщението, наредбата е ястие, което се сервира най-добре горещо.

ChoChan
Кифла
Мнения: 2970
Регистриран: съб авг 24, 2002 5:43 pm

Re: Иш

Мнение от ChoChan » пет мар 29, 2013 2:46 pm

Двете животни се запромъкваха с привична за смъртоносните хищници, които бяха, безшумна и лека стъпка обратно към пътя. Луната се показа иззад разсейващи се облаци и се облещи към земята, осветявайки пътя им като фар. Клонките и листата на дърветата, покрай които се придвижваха, рисуваха причудливи сенки по лъскавата им козина. Безпроблемно следваха миризмата, която бяха доловили до пътя, пресякоха го и последваха широка отъпкана пътека. Тя ги отведе до обширна поляна, която явно се използваше често от пътуващите между Дроам и Бреланд търговски кервани за лагерно място. Още като пристъпиха на поляната и на двамата стана ясно каква драма се беше разиграла тук. В единия крайна поляната имаше килната каруца с едно строшено колело, която някой се е опитал да подпали, но явно пламъците не бяха избуяли. Половината беше овъглена, а останалата опушена в черни сажди. Навсякъде имаше засъхнали в трева и кал следи от множество ботуши и копита. Обградено от обли камъни огнище бе наполовина разрушено - камъните от едната му страна се търкаляха безразборно. Имаше разпръснати лични и домакински пособия без особена стойност, парчета дрехи и окъсани дрипи. На едно място забелязаха почти черни пръски по земята, които разпознаха като кръв. От там земята беше разорана в посока навътре в гората. Няколко метра по-нататък в едни шубраци видяха захлупени по очи два трупа на едри мъже - явно охрана - със смъкнати броня и оръжия.

[sblock]Ако ви интересува нещо конкретно от проучване, казвайте[/sblock]
give me love so that I can kill...she's so unreal

Потребителски аватар
Ambartanen
Мнения: 1516
Регистриран: чет авг 14, 2003 11:03 pm
Местоположение: NYC

Re: Иш

Мнение от Ambartanen » нед мар 31, 2013 2:26 pm

Иш се приближи до обгорената каруца, огледа я от всички страни и надникна в нея. Тогава не бе обърнала много време на кервана, до който бяха лагерували преди няколко дни, но сега се разрови в спомените си и се опита да се сети дали останките от този лагер могат да принадлежат на същите хора. След това започна бавно да обхожда цялата поляна и да чете случилото се по стъпките в земята- колко хора бяха установили лагера си тук, някой от тях оцелял ли е, колко на брой са били нападателите, от къде са дошли и накъде са отишли. Най-вече се опитваше да прецени дали това нападение може да е било извършено от останките на първата нападнала ги банда разбойници и преди колко време се бе случило всичко това.

ChoChan
Кифла
Мнения: 2970
Регистриран: съб авг 24, 2002 5:43 pm

Re: Иш

Мнение от ChoChan » вт апр 02, 2013 10:00 pm

Иш не успя да забележи нещо разграничаващо каруцата от която и да е друга, което би размърдало паметта й и подсказващо дали не я бе виждала преди. Но докато надничаше вътре, забеляза малка дървена играчка - войник, красиво изрисувана с пъстри бои. Беше наполовина заровена в пръстта до кауцата.
На поляната бяха лагерували много по-малък брой пътници, от колкото имаше в кервана, при който бяха отседнали за една нощ. Може би едно семейство със слугите и пазачите им - не повече. Не можеше да е съвсем сигурна но стъпките на поне двадесетина индивида бяха бушували на поляната. В единия край по следите забеляза, как някой се бе втурнал в гората. Други стъпки бяха последвали и довлекли първия обратно.
Съвсем възможно беше нападателите да са от бандата, с която се бяха сблъскали по пътя си, тъй-като някои от стъпките бяха видимо животински. По пепелта в огнището и опушената каруца прецени, че най-вероятно се беше случило рано сутринта предния ден. Следите водеха обратно към пътя и след това ставаха неразличими.
give me love so that I can kill...she's so unreal

Отговори

Върни се в “Tides of Darkness”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост