Пантеон

Eberron 3.5

Модератор: ChoChan

ChoChan
Кифла
Мнения: 2965
Регистриран: съб авг 24, 2002 5:43 pm

Пантеон

Мнение от ChoChan » ср дек 12, 2012 12:23 pm

Боговете заемат голяма част от живота в света. Пантеонът се състои от пет главни поляризирани божества и множество по-малки. В центъра е Гилиън, след това Ашгард и Мургейз, след това Майт и Меджик.
Гилиън - бог на баланса, милостта, лечението - почита се от лечители, учени, пацифисти и др. неутрални индивиди
Ашгард - бог на доброто, доблестта, смелостта, честността, светлината
Мургейз - богина на злото, измамата, предателството, мрака, смъртта
Майт - бог на войната
Меджик - богиня на магията

Оттам нататък има богове и богини на съществени неща, като природата(флора, фауна), времето(бури, сушини, торнадота), изкуствата, пътниците(експлоратори, сираци, крадци, др. ентерпреньорс). И по-маловажни като някоя планина/езеро/гора/старинни местности.

Божествената система е подобна на тази в старогръцките легенди. Боговете обичат да обикалят навсякъде и да се месят във всичко и помежду си. Затова и има толкова "божествени" издънки. Например, ако в някое малко затънтено село пресъхне кладенец и 100 човека започнат да се молят за вода, защото иначе ще умрат, това може да привлече вниманието на Меджик например и да отиде да вид какво става и има ли облага за нея от това. Само от вниманието, което ще обърне на това специфично място, тя оказва някакво влияние върху него. Като реши, че не е нищо, с което заслужава са си "губи времето" и си тръгне, вече ще има някакъв божествен отпечатък и заедно с молитвите на селяните е много вероятно да се манифестне някакво божество на кладенеца. Много рядко обаче нещо такова ще остане трайно, обикновено след 100-200 години хората биха забравили и то постепенно ще изчезне.

Боговете са истински и съществуват, но малко хора могат да свидетелстват за това от първа ръка. По-голямата част от населението вярва в тях и ги почите по навик. Хората могат да се молят на всички, никое или само изброени божества. Те си имат олтари и на тях се оставят малки тринкети и други подобни дарове като приношения.

Свещеници има на Гилиън, Ашгард и Мургейз - те са дарени с божествени(divine) сили на божествата си. По разбираеми причини няма свещеници на Меджик и Майт, въпреки че си имат олтари в храмовете, но не са чак толкова срещани извън големите градове, тъй-като всички магове и войници ги почитат.

Хора се раждат склонни към божественото (the divine) или магическото (the arcane) - техният характер и живот определят как се развиват тези склонностти. Силите които имат или придобият не са пряко свързани с боговете, които почитат.

Системно - ако накой ще е срещенник да си прави героя по свое усмотрение от книгите, а кой бог ще изповядва е само флейвър. Ако на някой му трябва да знае някое специфично бощество, да каже.
give me love so that I can kill...she's so unreal

Върни се в “Tides of Darkness”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост