Форумната платформа беше обновена на версия phpbb 3.2. За повече информация моля посетете следната тема

Част Първа: Лазурния тризъбец

Модератор: Night Wanderer

Потребителски аватар
Night Wanderer
Миниън на Авис
Мнения: 3008
Регистриран: нед юни 27, 2004 10:15 pm

Част Първа: Лазурния тризъбец

Мнение от Night Wanderer » чет сеп 01, 2011 12:46 pm

В началото на лятото утрините в Хеспис бяха оживени. Слънцето още не беше напекло павираните улици и между варосаните стени на именията маранята липсваше. За сметка на това тълпите хора бяха там и всички бързаха да свършат каквато работа имат преди пладне и да се скрият някъде на сянка, където да изчакат привечерния хлад. Навън щяха да останат само бедните нещастници, които не можеха да си позволят да прекъснат работа ако искаха да имат какво да вечерят.

Благородническите квартали, с техните тесни улици, застлани с насечени плочи от бял пясъчник и високи варосани огради не правеха изключение. В шумната тълпа от тичащи по задачи слуги, свободни търговци, млади и стари благородници решили да излязат с паланкините си и неизменните стражи с тежки арбалети, наблюдаващи от всеки ъгъл, трима наемници си проправяха път към сутрешната си среща.

На поредния площад, този път благословен с фонтан от розов мрамор, който разхлаждаше въздуха, познаха вратата на която трябваше да почукат и да потърсят сенешал Наевар.

Вие сте тия тримата наемници
...ти си Индра И Брама си, и Шива,
и всичко, дето иде и дето си отива...

Потребителски аватар
Night Wanderer
Миниън на Авис
Мнения: 3008
Регистриран: нед юни 27, 2004 10:15 pm

Re: Част Първа: Лазурния тризъбец

Мнение от Night Wanderer » чет сеп 01, 2011 1:29 pm

Героя на Амби
Knowledge local (1d20+8=19)
За сенешал Наевар се знае, че е млад елф, който служи на господарката си Евая Клаен (Евая Есенна Роза). Евая е елфка от севера, баща й е уважаван военначалник някъде далеч на север. Обича да се грижи за градината си и да пилее богатството си по разни купони, докато всъщност този, който движи делата й и й изкарва парите и е истинскитя господар на дома е нейният верен сенешал. Носят се слухове за интимни отношения между двамата, които те подминават без коментар. Основният бизнес на Евая е производство и износ на ориз към колонии на Хеспис по разни острови и внос на екзотични материали от там.
...ти си Индра И Брама си, и Шива,
и всичко, дето иде и дето си отива...

Jager
Мнения: 239
Регистриран: пон юли 10, 2006 5:10 pm
Местоположение: Варна

Re: Част Първа: Лазурния тризъбец

Мнение от Jager » пет сеп 02, 2011 9:37 am

Аерандир се приближи до масивната дъбова двукрила порта, обкована с бронз и желязо. Чукчето представляваше дебела бронзова халка, захваната в раззината лъвска паст.
Три отчетливи удара възвестиха за идването им. След малко отвътре се чуха стъпки и малко прозорче беше отместено, за да се появи на негово място отегченото лице на човек, явно страж или прислуга. Явно забелязал, че не са слуги на нечий друг господар, отегченото му изражение беше заменено от любезна маска и тримата бяха запитани за естеството на посещението си.
Аерандир отвърна:
- Тук сме по поръка на уважаемия Наевар, сенешал.
С част от съзнанието си отчете неспокойствието на Калалейн, който се рееше в небето. Шумното множество под него го изпълваше с нервно нетърпение за действие. Макар, че споделяше до известна степен притесненията му, Аерандир се постара да успокои хвъркатия си, вечно готов за лов и битки, спътник.

Потребителски аватар
4uk4ata
Мнения: 1264
Регистриран: ср авг 13, 2008 3:01 am
Местоположение: София
Контакти:

Re: Част Първа: Лазурния тризъбец

Мнение от 4uk4ata » пет сеп 02, 2011 1:33 pm

Какши гледаше с любопитство, докато той и спътниците му ходеха из богатия квартал. Според Нагун, тук щеше да намери съдбата си и може би това беше пътят към нея. Дали това беше така или духът просто искаше да се разходи на някое по-странно място, той така и не знаеше. От друга страна, тук си беше интересно, каза си той и очите му не съвсем неволно проследиха едно добре облечено (и изглеждащо) момиче. Нали ти казах, тук трябва да дойдеш, чу той пискливия гласец на Нагун. Ама виж, виж какво има там! Еееееееегаси дебелото куче. Абе, това не беше ли оная къща?

Тя си беше. Неговият невидим спътник мълчаливо я заоглежда, докато елфът почука на вратата и се представи на очите, които погледнаха през прозорчето.
Жрец на всевишната и всемилостива Копърка. Нека се слави името й и множат чадата й, за радост и закрила на човешкия род.

Потребителски аватар
Night Wanderer
Миниън на Авис
Мнения: 3008
Регистриран: нед юни 27, 2004 10:15 pm

Re: Част Първа: Лазурния тризъбец

Мнение от Night Wanderer » съб сеп 03, 2011 2:48 am

Очите ги огледаха подозрително, прозорчето се затвори с трясък и вратата се открехна. След което пазацът на портата ги покани и те се озоваха в обширен двор, обграждащ пищна двуетажна вила от бял мрамор.

Който живееше в имението определено не се скъпеше нито за пари, нито за усилия - няколкото алеи, водещи към къщата и към вътрешността на двора бяха застлани с бели речни камъни и оградени от подстригани розови храсти. Отвъд тях, по зелените площи бяха засадени млади портокалови дръвчета с идеално оформени корони и клони, натежали с оранжеви плодове, които като че ли бяха оставени просто за декорация.
-Сенешал Невар ще закуси в мраморната беседка в портокаловия двор, каза да го изчакате там. - пръстът на портиера посочи мраморна беседка в близкия край на двора.

Впечатление направи на тримата, че в целия двор не се мяркаше жива душа. Изглеждаше сякаш имението е напълно неохраняемо, като се изключи стария пазач на портата.
...ти си Индра И Брама си, и Шива,
и всичко, дето иде и дето си отива...

Потребителски аватар
Night Wanderer
Миниън на Авис
Мнения: 3008
Регистриран: нед юни 27, 2004 10:15 pm

Re: Част Първа: Лазурния тризъбец

Мнение от Night Wanderer » съб сеп 03, 2011 3:25 am

Тримата седнаха на скамейката в беседката. Самата беседка не беше мраморна, беше изработена от лакиран абанос, появил се тук от кой знае какви далечни земи. Цялата беше изкусно изрисувана с дърворезба във формата на виещи се рози по колоните и вътрешната част на покрива. Пейките бяха мраморни, имаше и бяла каменна маса по средата. Изглежда беседката беше специално пригодена за хранене.

Тримата герои поседяха сами няколко минути, след които проследиха пътя на един човек, облечен в бяла ливрея от изхода на вилата до тяхната беседка. Той се представи като слугата, който тази сутрин ще ги обслужва и ги попита какво биха желали да закусят и дали биха имали нужда от нещо друго, докато чакат сенешала, който щял да се присъедини към тях скоро.

Малко по-късно им доставиха точно поисканите от тях ястия, до такава степен отговарящи на изискванията им, че и тримата се учудиха на бързината и умението на готвача и на разнообразните запаси, с които трябваше да разполага имението. След като храната им бе сервирана им бяха предоставени десетина минути, в които да се наслаждават на учтивото посрещане и вкусната храна в необичайно луксозна обстановка, която определено не бяха очаквали.

От главния вход на имението излезе строен елф, облечен по местна благородническа традиция с искрящо бяла непрактична тога, преметната през лявото му рамо. Правеше впечатление добре сресана гарваново черна коса, пусната да виси свободно до раменете, която ритмично се полюшваше в ритъм с плавната му походка. В едната си ръка държеше кристална чаша, пълна с вино, а в другата носеше сребърен поднос с парченца миризливи сирена. Елфът остави подноса на масичката, която вече беше отрупана с блюда и поздрави:
-Имам удоволствието да ви приветствам от името на моята господарка Евая Клаен и да поднеса извиненията й затова, че е възпрепятствана да присъства на срещата ни тази сутрин. Аз съм сенешал Наевар, скромен слуга на нашата домакинка - пронизителните му тъмно сини очи оглеждаха всеки един от гостите внимателно и не оставяха съмнение, че отбелязват всеки детайл по облеклото, снаряжението и поведението им - и можете да приемете, че моите уста говорят с нейните думи. Нека сега отдадем необходимата почит на тази лятна утрин и на прекрасната храна, която готвачите са ни приготвили.
Сенешалът отпи малка глътка от виното, което носеше, хапна една хапка от ароматното сирене и се отпусна на мраморната пейка мълчалив и съзерцателен.
...ти си Индра И Брама си, и Шива,
и всичко, дето иде и дето си отива...

Jager
Мнения: 239
Регистриран: пон юли 10, 2006 5:10 pm
Местоположение: Варна

Re: Част Първа: Лазурния тризъбец

Мнение от Jager » съб сеп 03, 2011 11:13 am

Тихата уединеност, която лъхаше от всеки детайл на скритата зад високите стени градина, изпълваше душата на Аерандир с покой. Като че камъкът и дървото, опасващи това спокойно кътче, отсяваха не само шума и препирните, но и грижите и тежките мисли.
Сетивата му с удоволствие се опиваха с хармонията на белите обли камъни по пътеката, свежестта на розовите пъпки и ярките цветове на плодните дръвчета... Мрамор и абанос - противоположности, вплетени в симбиотичен танц, също като спокойният остров, на който се намираха, биваше обгърнат от морето от хаос и шум, което оставиха пред масивната порта...
Макар, че си даваше сметка, колко много усилия струва тази ненатрапчива хармония, тя не му се струваше неестествена или фалшива, а напротив - той се възхищаваше на вдъхновението и размаха за замислилия я ум, както и на перфекционизма на изпълнилите я ръце.
Когато изисканият им домакин се присъедини към тях, Аерандир без учудване забеляза как добре се вписваше елфът в обстановката - и той беше също така спокоен, одухотворен, откъснат от грижи и проблеми - но също като мирната обстановка наоколо, и неговата визия и излъчване несъмнено се дължаха на много усилия и се контролираха от желязна воля.
Аерандир се изправи и изящно се поклони:
- Аерандир Анваманае, на Вашите услуги! Един неочакван и великолепен подарък е това, да бъдем тук и да се насладим на това късче мир и хармония. Моля при възможност да предадете почитанията ми на Вашата господарка, наред с моите благодарности!
След което елфът седна и тъй като не бързаше заникъде, остави сетивата си да потънат отново в съзерцание и умиротворение.

За ДМ: Името на домакина ни значи ли нещо на елфически или на някой от познатите ми езици?

П.П. Промяната е извършена, за да се оцвети текста на пряката реч!
Последна промяна от Jager на ср сеп 07, 2011 3:12 pm, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
Night Wanderer
Миниън на Авис
Мнения: 3008
Регистриран: нед юни 27, 2004 10:15 pm

Re: Част Първа: Лазурния тризъбец

Мнение от Night Wanderer » съб сеп 03, 2011 12:14 pm

За тия, които говорят елфически - информация за имената
Наевар означава "Древна Флейта", Евая не означава нищо, а второто й име Клаен означава "Есенна Роза"
...ти си Индра И Брама си, и Шива,
и всичко, дето иде и дето си отива...

Потребителски аватар
4uk4ata
Мнения: 1264
Регистриран: ср авг 13, 2008 3:01 am
Местоположение: София
Контакти:

Re: Част Първа: Лазурния тризъбец

Мнение от 4uk4ata » съб сеп 03, 2011 11:55 pm

Какши седна в беседката и се отпусна, наслаждавайки се на шарената сянка в ъгъла. Това място беше направено с немалко лукс, но не можеше да отрече, че беше приятно. Така и така трябваше да почакат, каза си той, по-добре да е така, отколкото клечайки в някой тъмен ъгъл. Той погледна спътниците си, за да види тяхната реакция, и притвори очи. Малко по-късно, почти подсъзнателно, започна да описва с пръст някакви фигурки по странното, тъмно дърво. Някакъв човек дойде да пита какво искали да ядат; закуската отговаряше на представата, която засега това място създаваше - на пари и вкус. Един вътрешен глас, който беше настоял за ядки със закуската, не можеше да се сдържа повече и постоянно мърмореше "Какво точно ще искат от нас тук? А? А? Може би да оберем някой? Тия пари все трябва да са дошли от някъде. Ама питай, де, питай, все някой трябва да знае. Надали са ви извикали само заради черните ви очи. Пък и твоите не са черни. Да беше само ти, да повярвам, че господарката те е харесала от някъде, но трима сте й много. Хмм... нали?"

А ето го и сенешалът, каза си той. Елфът изглеждаше по-скоро като някакъв аристократ, отколкото като нечий служител, но може би "служител" не беше най-точното му определение. Такива като него рядко ставаха обикновени прислужници, а още по-рядко оставаха такива. Донякъде нормално, мислеше си той - все пак, няколко столетия опит биха били ценни за всичко.

Станал при идването на Наевар, той се поклони леко. "За мен е чест да бъда поканен да гостувам на господарката ви, господине, както и да се запозная с Вас самия. Аз съм Какши Хариецът. С какво бих могъл да съм ви полезен?
Жрец на всевишната и всемилостива Копърка. Нека се слави името й и множат чадата й, за радост и закрила на човешкия род.

Потребителски аватар
Night Wanderer
Миниън на Авис
Мнения: 3008
Регистриран: нед юни 27, 2004 10:15 pm

Re: Част Първа: Лазурния тризъбец

Мнение от Night Wanderer » пон сеп 05, 2011 3:42 pm

-Аерандир Анваманае, радвам се, че оценяваш покоя и красотата на това място толкова далеч от нашите родни земи. Макар и с много средства, успяхме в недрата и на най-прашният град да съградим нещо чисто и красино. - сенешалът хапна още едно парче ароматно сирене - Заповядайте, сиренето е прекрасно, опитайте го - подкани гостите и им подаде таблата.
След което се обърна към шамана:
-Хариецо, оправдаваш препоръките, които получих за вас. Поздравявам те за това, но отпусни се, наслади се на утринта и не се притеснявай. Работата няма да избяга. Чакаме още гости, които да се присъединят към нас и тогава ще ви разкрия защо сте поканени тук днес.
...ти си Индра И Брама си, и Шива,
и всичко, дето иде и дето си отива...

AngerNogar
Мнения: 1914
Регистриран: пон яну 14, 2002 12:51 am
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Re: Част Първа: Лазурния тризъбец

Мнение от AngerNogar » пон сеп 05, 2011 9:58 pm

Дориан се приближи по една от алите, различна от тази по която бяха въвели останалите, придружаван от една прислужница - подтичваща ту преди, ту след него. Момичето очевидно не беше сигурно дали ще сбърка повече ако го спре, за да представи пристигането му на сенешала или ако не го направи. След още няколко объркани крачки - тя най-накрая повдигна мятащата се рокля и изтича пред новодошлия, за да избълва едно - Младият лорд л'Роа идва по молба на господарката... - преди най-накрая да се усети да си поеме дъх.

- Моля, не ме оставяйте да ви забавям - каза новодошлият на събралите се, като не пропусна да изгледа предизвикателно сенешала от глава да пети.
"Fair? At what point in our negotiations did you convince yourself my goal was to be fair?"
- Vedalken Plotter

Потребителски аватар
4uk4ata
Мнения: 1264
Регистриран: ср авг 13, 2008 3:01 am
Местоположение: София
Контакти:

Re: Част Първа: Лазурния тризъбец

Мнение от 4uk4ata » вт сеп 06, 2011 12:21 am

Какши вдигна рамене при забележката на сенешала и опита от сиренето. Храната и пиенето спомагаха да се справя с нетърпението - колкото своето, така и на Нагун. Може би това беше, защото сенешалът беше елф. Те надали имаха много причини да бързат за каквото и да е. Огледа новодошлите - първо дамата, а после "младият лорд." Погледът му беше откровено преценяващ, но без следа от насмешка или обида - Хариецът чисто и просто се интересуваше що за птица е новия.
Жрец на всевишната и всемилостива Копърка. Нека се слави името й и множат чадата й, за радост и закрила на човешкия род.

Потребителски аватар
Night Wanderer
Миниън на Авис
Мнения: 3008
Регистриран: нед юни 27, 2004 10:15 pm

Re: Част Първа: Лазурния тризъбец

Мнение от Night Wanderer » вт сеп 06, 2011 4:16 am

- Добре дошъл, милорд. - поздрави сенешал Наевар учтиво - Господарката Евая би желала да Ви предам искрените й извинения, че тази сутрин няма да може да се присъдеини към нашета компания. Но вие се чувствайте като у дома си, кажете какво бихте желали да ви донесат прислужниците. - Сенешалът представи новодошлия на тримата наемници в беседката, изчака той да предаде желанието си на слугите, предложи още един път сирене на гостите и, запазвайки безгрижното си изражение, все едно е на почивка, пристъпи към сериозната част от разговора:-Е, събрахме се всички. Време е да задоволим любопитството на нашия хариец.
Както знаете преди да се свържа с вас проучих вашето минало и ви извиках, защото определени хора, на които имам доверие, казаха хубави неща за вас. Това несъмнено ви навежда на мисълта, че са ми необходими компетентни хора с комплексни познания за определена задача.
Слабо известно по тези места е, че господарката Евая има полубрат, когото тя много обича и на когото много силно държи. С този нейн полубрат споделят произхода си по бащина линия и наскоро получихме известия от бащата на господарката, генерал Нат Клаен "Златолистия", че този нейн полубрат е изчезнал. Генералът помоли господарката ни да намери компетентни хора, които да се заемат с издирването му и да го върнат удома. Господарката се разстрои при тези тъжни новини и натовари мен със задачата да организирам отряд, който да го издири.
Знаем последното местонахождение на брата на господарката - преди няколко месеца се е сдобил с имение в Скален Пристан на Архипелага на Растящата Луна и е заминал натам. Островите, за които говорим се намират на около две седмици плаване на юг от Хеспис. Вас бих помолил да заминете натам в най-кратки срокове и да разследвате случая.
Това е накратко работата, за която сте събрани тук. Кажете ми желаете ли да се захванете с нея и как си представяте заплащането? Ако имате допълнителни въпроси с радост бих отговорил и на тях, ако е във възможностите ми.
...ти си Индра И Брама си, и Шива,
и всичко, дето иде и дето си отива...

Потребителски аватар
Night Wanderer
Миниън на Авис
Мнения: 3008
Регистриран: нед юни 27, 2004 10:15 pm

Re: Част Първа: Лазурния тризъбец

Мнение от Night Wanderer » вт сеп 06, 2011 4:32 am

Аерандир - пасивен knowledge geography
1d20+5=17

За Архипелага на Растящата луна знаеш, че е слабо заселен и прясно колонизирано място. Не е изследвано много, състои се от много малко острови и един голям със сърповидна форма.

Големият остров се намира в североизточния край на архипелага като външната част на сърпа му е насочена на североизток (тоест навън), а вътрешната - на югозапад. Североизточния бряг на острова е скалист и е увенчан с високи крайбрежни скали, в които джуджета колонизатори преди около 30-ина години издълбали пъривя и единствен засега град на архипелага - Скален Пристан.
Югозападния бряг сочи към вътрешната част на архипелага и засега не е много проучен. Самият архипелаг се състои от още двайсетина острова при прилив, които са оградени от мисловното продължение на сърпа на основния остров. Така се образува един кръгъл архипелаг.

Другата особеност на архипелага, която може да мине за географска забележителност е фактът, че при отлив водата се оттича и в архипелага остават няколко лагуни и се показват доста пясъчни коси, които разкриват нови острови, заляти по време на прилив.

Двете причини да се казва "Архипелагът на Растящата Луна" са островът със специфичната форма на растящ лунен сърп и отливът, по време на който "луната" на архипелага расте, защото от птичи поглед разкрива песъчливото си дъно.

Климатът там е тропичен, мястото е относително бедно, но обещава да се развива заради природните си ресурси - джунгла, от която режат и изнасят абаносови дървета, все по-развиваща се индустрия на правене на лак за дърво, лов на мидени перли по крайбрежието и най-вече - богати на сребро и желязо мини в скалите по крайбрежието, в които всъщност е "изсечен" града, които ги копаят джуджета и хора миньори. Твърди се дори, че са попадали на залежи от адамант и други редки метали, но тези слухове не са потвърдени. Основният проблем е липсата на възможност за изхранване на растящото население, което налага внос на храна от Хеспис.

Градът-майка на колонията е Хеспис и колонията се управлява от назначен от консула на Хеспис губернатор с десет годишен мандат.
...ти си Индра И Брама си, и Шива,
и всичко, дето иде и дето си отива...

Jager
Мнения: 239
Регистриран: пон юли 10, 2006 5:10 pm
Местоположение: Варна

Re: Част Първа: Лазурния тризъбец

Мнение от Jager » ср сеп 07, 2011 8:42 am

Аерандир учтиво се изправи и с няколко кратки думи се представи на новодошлия благородник, предоставяйки му услугите си, както повеляваше етикета, след което с любезно прие неговите в отговор. Настани се удобно, отърсвайки се от ленивото спокойствие, обзело го в тази, като че откъсната от действителността, градина и с изострено внимание изслуша думите на домакина им.
След като Наевар приключи с изложението на задачата, Аерандир леко се прокашля, за да привлече вниманието към себе си.

- Уважаеми Наевар, доверието, което ни гласувате, ни оказва чест. Задачата, с която желаете да ни натоварите е отговорна и, надявам се, в интерес на нейното бързо решаване, не бихте имали против да задам няколко въпроса – ще си позволя да ги бележа подред.
1. Няколко въпроса относно изчезналия – бихте ли ни казали името му, както и описание. Също така споменахте, че е полубрат на господарката Евая – от нашият народ ли е или от по-припряните ни братовчеди?
2. Бих желал да науча малко повече за характера му – сприхав ли е, злопаметен ли е, честен ли е, парадира ли с пари и богатство, горделив ли е?
3. Видели ли са го да отпътува оттук и видели ли са го да пристига в Скален пристан?
4. Разбира се трябва да запитам дали е имал врагове и то властни такива? Има ли приятели с положение, които също са разтревожени от изчезването му? Има ли някаква явна изгода в изчезването му за трети лица? Имало ли е скоро заплахи за сигурността му?
5. Вземат ли се други мерки, освен сформирането на нашата група, които целят откриване на изчезналия?
6. Има ли предявени искове или откуп, в замяна на свободата на изчезналия?
Следващите няколко въпроса са малко деликатни, но надявам се, разбирате важността им, поради което ще се осмеля да ги задам.
7. Скален Пристан е място, за което не знам много, но се надявам да ни запознаете детайлно с него. Малкото, което знам обаче, ми подсказва, че там не е място за вила за почивка и удоволствие – какво е било предназначението на акта придобиване на собственост там?
8. Каква е ролята на господарката Евая и уважаемия генерал Нат Клаен в това придобиване?
9. Също така откога отношенията между господарката Евая и изчезналият и полубрат са станали толкова топли – въпросното имение има ли нещо общо?
10. Генерал Клаен има ли политически амбиции и изобщо фигура с влияние ли е на политическата сцена? Същото бих желал да разбера за уважаемата Евая, както и за изчезналият родственик.
11. Доколкото ми е известно Скален Пристан е колония на Хеспис. Губернаторът там в какви отношения е с генерал Клаен и с господарката Евая? Губернаторът също така уведомен ли е за изчезването (ако е станало на негова територия) и какви мерки взима? Можем ли да очакваме съдействие и подкрепа от него?
12. Какви отговорности и задължения е имал изчезналия към момента на злощастното събитие?


Макар че елфът не беше мълчаливец, от многото въпроси гърлото му пресъхна. Отля малко вода в тънка като хартия кристална чаша и се облегна назад в очакване на отговорите...
Последна промяна от Jager на ср сеп 07, 2011 3:13 pm, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Night Wanderer
Миниън на Авис
Мнения: 3008
Регистриран: нед юни 27, 2004 10:15 pm

Re: Част Първа: Лазурния тризъбец

Мнение от Night Wanderer » ср сеп 07, 2011 1:12 pm

Наевар се усмихна одобрително на купчината въпроси, с които елфа магьосник го затрупа.
-Името му е Хаерих Клаен и майка му е от човешкия род. Доколкото съм запознат не е нито сприхав, нито злопаметен, просто е малко вятърничав и лесно се увлича по различни скъпи хобита. Има менажерия от екзотични животни, за която непрекъснато се грижи, търси и колекционира древни исторически трудове и артефакти*, обича да обикаля различни краища на света заради исторически или природни забалежителности. Знаем, че е стигнал до Скален Пристан, защото има няколко получени от него събощения до баща му след като се е настанил във вилата си.
За враговете и приятелите му не бих могъл да говоря свободно. Сигурно има и от двете, всеки благородник рано или късно се сдобива и с врагове, и с приятели, но не мога да ги назова, защото когато идваше на гости на господарката винаги беше сам, а по принцип през различна част от живота си е живял практически из целия познат свят.
Други мерки не се вземат, решихме, че изпращането на специализирана група, която да го търси би бил най-ефективния начин да се открие. Никой досега не е обявил нито, че знае къде е, нито че го държи за заложник и не е поискан откуп.
Скален пристан е приятно място ако харесваш златни тропически плажове и лазурни морета. Вярно, че не е най-цивилизованото или урбанизирано място на света, но си има и плюсове, не забравяйте. А целият архипелаг предоставя добри възможности за пътешествие по различните острови в търсене на интересни места. Не съм много запознат с географията и местните култури, но ще намеря кой да ви запознае.
Според губернатора вилата е купена лично от Хайрих, който от известно време искал да купи имот в района. Вилата няма нищо общо, господарката Евая винаги е обичала по-малкия си брат и е била особено привързана към него, защото са израснали заедно. Генерал Клаен има политически амбиции далеч на север, макар че е постигнал повечето от тях, а господарката Евая желае да живее сред елита на Хеспис и засега също го е постигнала. Да ви кажа повече би означавало да ви разкрия неудобна информация. Хаерих от своя страна едва ли е имал особени политически амбиции. Винаги е живял с готовността да поеме пост, който му предложат, но винаги му е омръзвало бързо иго е оставял.
Губернаторът там е зает човек с малко възможности и силно ограничени ресурси. В добри отношения е с господарката Евая, тъй като тя е един от основните вносители на ориз на въпросния остров - ориз, без който на този етап от развитието си колонията не би могла да оцелее.
Към момента на изчезването Хаерих е бил на почивка и не е имал никакви задължения освен да поддържа новото си имение.
Ако това са всичките ви въпроси да ви попитам какво бихте искали като заплащане?

*
имат се предвид не магически артефакти, а исторически артефакти - предметни археологически находки
...ти си Индра И Брама си, и Шива,
и всичко, дето иде и дето си отива...

Потребителски аватар
4uk4ata
Мнения: 1264
Регистриран: ср авг 13, 2008 3:01 am
Местоположение: София
Контакти:

Re: Част Първа: Лазурния тризъбец

Мнение от 4uk4ata » ср сеп 07, 2011 2:35 pm

Какши следеше пороите от въпроси и отговори с цялото внимание, на което беше способен, Знаеше, че Нагун също внимава и вероятно щеше да запомни всичко (е, почти всичко), но все пак информацията беше важна и поверителна - не вървеше след това да трябва да пита някой от спътниците си. "Момент, уважаеми Наевар," добави той. "Знаете ли от кого господин Хаерих е закупил имота, и дали това е бил собственикът или посредник?"
Жрец на всевишната и всемилостива Копърка. Нека се слави името й и множат чадата й, за радост и закрила на човешкия род.

Потребителски аватар
Night Wanderer
Миниън на Авис
Мнения: 3008
Регистриран: нед юни 27, 2004 10:15 pm

Re: Част Първа: Лазурния тризъбец

Мнение от Night Wanderer » ср сеп 07, 2011 4:16 pm

-Нямам представа, вероятно губернаторът или някой от местните ще могат да ви кажат.
...ти си Индра И Брама си, и Шива,
и всичко, дето иде и дето си отива...

Потребителски аватар
Night Wanderer
Миниън на Авис
Мнения: 3008
Регистриран: нед юни 27, 2004 10:15 pm

Re: Част Първа: Лазурния тризъбец

Мнение от Night Wanderer » чет сеп 08, 2011 8:33 pm

-Виждам, че се колебаете - продължи сенешал Навеар - затова ще ви предложа следния вариант - ще ви платя две хиляди жълтици в деня, в който доставите Хаерих жив и здрав в това имение. Ако го доставите преди рождения ден на господарката Евая ще получите допълнителен бонус от още хиляда на човек. Рождения ден на господарката е след 92 дни. Така съгласни ли сте?
Ако нямате повече въпроси относно задачата да ви разясня подробностите относно пътуването:
С вечерния прилив от пристанището на Хеспис отплава галерата "Лазурния тризъбец". Притажение е на господарката Евая и ще превозва ориз към Скален Пристан. Капитанът е правил този курс в продължение на година вече и ще може да ви разкаже всичко, което го попитате за острова или архипелага. За превоз на връщане ще бъде достатъчно да се представите заедно с Хаерих на някой от нашите капитани, които осъществяват редовни курсове и те ще ви вземат безплатно и ще изпълнят всичко, което Хаерих им нареди. Може и да си наемете някакъв друг транспорт.
По някое време днес на пристанището трябва да пристигне още един човек, който ще се присъедини към вас, изпратен лично от генерал Нат. Той знае името на кораба и ще го намери сам.
...ти си Индра И Брама си, и Шива,
и всичко, дето иде и дето си отива...

Потребителски аватар
4uk4ata
Мнения: 1264
Регистриран: ср авг 13, 2008 3:01 am
Местоположение: София
Контакти:

Re: Част Първа: Лазурния тризъбец

Мнение от 4uk4ata » пет сеп 09, 2011 1:02 am

Какши изглеждаше леко вглъбен в нещо, което беше известно само на него. Всъщност, за него беше странно че сенешалът не се интересуваше особено от това кой е продал на този полубрат имението, което го беше насочило към този остров, но не се сещаше как да го каже така, че да не наскърби домакинът. Да, изглежда щеше да трябва да разпита. А сега им натрисаха и някакъв човек на генерала, който сигурно щеше да ги надзирава. Е, това, че щяха да видят ново място си беше плюс, но все пак се чувстваше длъжен да провери нещо за цената.

Две хиляди общо или на всеки от нас? попита той, а добави. Освен това, знаете ли още нещо за този човек на генерала?
Жрец на всевишната и всемилостива Копърка. Нека се слави името й и множат чадата й, за радост и закрила на човешкия род.

Потребителски аватар
Night Wanderer
Миниън на Авис
Мнения: 3008
Регистриран: нед юни 27, 2004 10:15 pm

Re: Част Първа: Лазурния тризъбец

Мнение от Night Wanderer » пет сеп 09, 2011 10:47 am

-На всеки от вас. За човека на генерала не знам много, тъй като не го познавам, но генералът не би изпратил некомпетентни хора. Не е нищо повече от вас, просто му плаща друг, имате обща цел и може да сте си полезни. Отношенията между вас ще ги изясните на място, там няма какво да се меся. Важен е резултатът.
...ти си Индра И Брама си, и Шива,
и всичко, дето иде и дето си отива...

Потребителски аватар
Night Wanderer
Миниън на Авис
Мнения: 3008
Регистриран: нед юни 27, 2004 10:15 pm

Re: Част Първа: Лазурния тризъбец

Мнение от Night Wanderer » пон сеп 12, 2011 10:47 am

-Ако нямате повече въпроси - сенешалът направи сигнал и от вилата излезе слуга, носещ малко абаносово ковчеще -ето ви един последен подарък.
Елфът отвори ковчежето и извади от него четири стъкленици със синкава течност. Постави ги една по една пред четиримата наемници.
-Това са елексири за дишане под вода*. Градчето, в което отивате не е голямо и не се знае дали ще успеете да си намерите нещо такова ако ви потрябва. Сега отидете на пристанището и търсете Лазурния Тризъбец, кажете че ви праща сенешал Наевар и те ще ви приемат. С вечерния отлив отплавате. Успех.
*
Potion of water breathing. Всеки да си запише по една, включително Талон, който я е получил по-рано.
...ти си Индра И Брама си, и Шива,
и всичко, дето иде и дето си отива...

Потребителски аватар
Night Wanderer
Миниън на Авис
Мнения: 3008
Регистриран: нед юни 27, 2004 10:15 pm

Re: Част Първа: Лазурния тризъбец

Мнение от Night Wanderer » пон сеп 12, 2011 11:00 am

Пристанището на Хеспис беше едно от малкото оживени места по обяд. Температурата не пречеше на корабите да пристигат или да отплават, съответно да бъдат товарени и разтоварвани.
Когато слязоха да търсят Лазурния тризъбец тълпата беше очаквано голяма. Дългата редица от кораби, подредени успоредно на белите каменни пристани на Хеспис продължаваше километри. Във въздуха соленият аромат на морето се смесваше с катранените пристанищни миризми, от редицата таверни и кръчми покрай пристанищната улица се носеха всякакви очаквани зловония, докери товареха и разтоварваха стока, отнякъде се чуваше плясък на камшик, подкарващ роби, моряци бързаха към бардаците и към корабите, а присъствието на стражите, с техните копия и арбалети и тук беше както винаги неизменно.
Намирането на тяхната галера не беше трудно. След няколко въпроса успяха да стигнат до дълга робска галера, спряла на един от каменните пристани, в която в момента товареха чували с ориз. Представиха се и бързо получиха любезни приветствия за добре дошли и бяха качени на борда.
Галерата
[attachment=0]galley20.jpg[/attachment] Само че се казва лазурния тризъбец, защото носът й е боядисан в синьо.
Ако си мислеха, че по време на пътуването щяха да се радват на някакво уединение се лъжеха. Стаи или легла не им бяха дадени. Настаниха ги под копринения навес на задната кърма на галерата. Там, около голяма кръгла маса, закована в пода бяха подредени шест луксозни стола, тапицирани с меки копринени възглавнички и едно голямо ложе, което можеше да побере полегнал човек. Опънатият навес пасваше конецптуално на името със своя син цвят и в момента страните му бяха вдигнати, за да разкриват гледка навсякъде наоколо и без да спират лекия ветрец. Обещаваше веднъж излезе ли от лудницата на пристанището да превърне кърмата на галерата в едно доста приятно място. А в момента, на кърмата единият стол вече беше зает.
Талон
Хароне, това е твоя герой. Пристигнал е преди броени минути, сложил си е багажа някъде около себе си и е седнал на единия от столовете. Капитана и ти не си го виждал все още.
Прикачени файлове
galley20.jpg
galley20.jpg (28.54 KБ) Видяна 8532 пъти
...ти си Индра И Брама си, и Шива,
и всичко, дето иде и дето си отива...

Потребителски аватар
Azmodael
Мнения: 2702
Регистриран: чет юни 03, 2004 9:10 pm
Местоположение: Майна таун
Контакти:

Re: Част Първа: Лазурния тризъбец

Мнение от Azmodael » пон сеп 12, 2011 10:17 pm

Изображение

Човекът заел го видимо се чувстваше неудобно. Седеше на ръба на стола, сякаш страхувайки се да се облегне, а ръцете му бяха плътно прибрани към тялото. Облечен от глава до пети в плътна ризниа, която по човешки стандарт би била кована стомана, но неговата беше като излята от дърво и боядисана в бяло и златно. Изглеждаше крехка и все пак учудващо подвижна и удобна за носене Отстрани на стола му седеше подпрян препълнен със белопери стрели колчан, а редом до него съставен лък изваян от същото дърво като ризницата. На сребърна верига около врата му блестеше полумесецът на бога на елфите - Корелон.
Талон изгледа един по един пристигащите и когато всички бяха вътре заяви:
-Аз съм Талон, ще работя с вас, генералът каза, че вие имате детайлите по задачата. Ще бъдете ли така добри да ги споделите с мен?
Гласът на Талон беше мек и алтов, а речта му леко особена - с провлачване на гласните и сливане на отделните думи в дълго словосъчетание. Типичен силен елфски акцент при говорене на общата реч.

Потребителски аватар
4uk4ata
Мнения: 1264
Регистриран: ср авг 13, 2008 3:01 am
Местоположение: София
Контакти:

Re: Част Първа: Лазурния тризъбец

Мнение от 4uk4ata » вт сеп 13, 2011 12:47 am

Какши беше в добро настроение въпреки жегата - като цяло морето го привличаше някак си, корабите изглеждаха внушително, а лекия бриз си беше плюс. Е, не всички детайли бяха идеални, но всичко си имаше две страни. Новия - човека на генерала - му се стори малко дръпнат, но може би просто беше раздразнен. "Здравей, Талоне! Аз съм Какши Хариеца. Ама как, на теб съвсем нищо ли не ти казаха?"
Жрец на всевишната и всемилостива Копърка. Нека се слави името й и множат чадата й, за радост и закрила на човешкия род.

Потребителски аватар
Azmodael
Мнения: 2702
Регистриран: чет юни 03, 2004 9:10 pm
Местоположение: Майна таун
Контакти:

Re: Част Първа: Лазурния тризъбец

Мнение от Azmodael » вт сеп 13, 2011 12:58 am

-Генералът е зает и горд мъж, струва ми се, че беше разстроен от случолото се и не искаше да показва слабост, знам само, че е изчезнал скъп и близък нему човек, който трябва да бъде открит и върнат невредим. Точно това смятам да направя, надявам се и вие също.

Jager
Мнения: 239
Регистриран: пон юли 10, 2006 5:10 pm
Местоположение: Варна

Re: Част Първа: Лазурния тризъбец

Мнение от Jager » вт сеп 13, 2011 2:54 am

Нищо не отвращаваше Аерандир така, както концепцията на робството. Самата идея да живо и разумно същество да принадлежи на друго подобно му изглеждаше нереална и абсурдна, но въпреки това тя бе широко застъпена сред гражданството на Хеспис.
Знаейки, че няма какво да стори, извърна глава при видя на окованите нещастници, които биваха разтоварвани от една галера с какафония от псувни, деликатно гарнирани с плясъка на камшик...
Понякога светът на припряните човеци му се виждаше толкова пропаднал, че се чудеше дали не сбърка с доброволното си изгнание...
Качвайки се по трапа на кораба, с приятна изненада видя новият им спътник, чийто вид предизвика асоциации с безкрайно далечният роден дом.
Вдигна длан за поздрав и рече на родният си език:
елфически
- Нека десницата на Създателя и Пазителя винаги те засланя от беди и несгоди, приятелю! Аерандир Анваманае ме нарекоха, кога напуснах родното място, и затова така ти се представям - на твоите услуги! Присъствието на служител на Корелон изпълва сърцето ми с радост и сила - добре дошъл сред нас!
След което продължи на общият език:
- Малкото, което разбрахме досега за нашата мисия, е крайно недостатъчно и постави още повече въпроси, отколкото отговори даде. Нека да разберем какво можем да научим и от нашият капитан, след което ще се опитаме да подредим фактите... Бих искал обаче да науча повече за уважаемия генерал Нат Клаен, а какъв по-добър източник от човек, който му е близък и доверен, както явно е случаят с теб!

Потребителски аватар
Azmodael
Мнения: 2702
Регистриран: чет юни 03, 2004 9:10 pm
Местоположение: Майна таун
Контакти:

Re: Част Първа: Лазурния тризъбец

Мнение от Azmodael » вт сеп 13, 2011 9:49 am

Талон се поклони леко в знак на уважение към елфа и отговори на почти перфектен елфски:
[sblock]Мир теб, Аерандир Анваманае. Изненадан съм да срещна едно от чедата на Корелон в тази човешка обител на робство и мизерия. Ако не познаваш генерал Клаен тогава как стъпките ти намериха пътя си до тази група?[/sblock]
-Генерал Клаен цени лоялността и дискретността на приятелите, към които аз вярвам, че имам удоволствието да се числя. За него мога да кажа, че е справедлив и способен на бойното поле и любящ към семейството си, именно поради което сме се събрали тук сега. Мога да ви говоря още много за подвизите му, но пътят тепърва лежи пред нас.
Талон като, че ли беше изненадан от любопитството на елфа.

Потребителски аватар
Night Wanderer
Миниън на Авис
Мнения: 3008
Регистриран: нед юни 27, 2004 10:15 pm

Re: Част Първа: Лазурния тризъбец

Мнение от Night Wanderer » ср сеп 14, 2011 12:45 pm

С няколко плясъка на камшик и дрънчене на окови шестима роби бяха качени на борда на галерата и посрещнати от членовете на екипажа. Посочиха им пейките и ги оковаха за греблата. Малко след тях с тежка стъпка на палубата стъпи и капитана.

Капитанът беше дебел мъж на средна възраст, облечен по подобен на сенешал Наевар начин - с дълга бяла роба, модерна сред благородническите среди, но крайно неудобна. Само че тази на капитана беше по-мръсна. Имаше голяма къдрава брада и дебело лице. Най-впечатляващото в него обаче беше размерът му - този човек определено имаше проблеми с теглото и беше широк колкото двама от героите взети заедно.

Щом видя пътниците на борда се усмихна дружелюбно, влезе под навеса, поздрави ги с добре дошли и полегна на ложето си от задната страна на кръглата маса:
-Добре дошли на борда на Тризъбеца. Простете закъснението ми, трябваше да ходя до тъмниците за нови гребци. Удоволствие ще е за мен да ви превозя до Скален пристан. Аз съм капитан Игот. Моля ви, не се притеснявайте, столовете около масата сме ги сложили за вас, сядайте, сядайте. Нали не са ви неудобни? Сенешал Наевар каза да ви посрещнем подобаващо и да отговаряме на всичките ви въпроси.
...ти си Индра И Брама си, и Шива,
и всичко, дето иде и дето си отива...

Jager
Мнения: 239
Регистриран: пон юли 10, 2006 5:10 pm
Местоположение: Варна

Re: Част Първа: Лазурния тризъбец

Мнение от Jager » ср сеп 14, 2011 5:57 pm

Аерандир понечи да отговори на младия служител на Корелон, но противният звук на дрънчащи робски окови и вида на новопристигналите гребци го накара да стисне устни и да запази отговорите си за бъдещ момент...
Изгубил всякакво желание за разговор, изслуша приветствието на огромният капитан и отговори с хладен тон:
- Аерандир ме зоват. Уважаемият Наевар ни уведоми, че сте достоверен и търпелив източник на информация, от което бих желал да се възползвам възможно най-скоро.
На първо време бих се поинтересувал от текущата обстановка в Скален пристан и Архипелага на Растящата Луна като цяло - има ли вълнения сред населението, какво са настроенията сред работниците, престъпна активност и прочее. Известно ли ви е други влиятелни и заможни личности да притежават имения на този остров, както и има ли други населени места, освен Скален Пристан. Кое е най-близкото населено място извън архипелага и самият той на оживен морски път ли се намира? Има ли други удобни места за акостиране, освен Скален Пристан и ако има такива - следят ли се за нерегламентирани посещения? Има ли местни жители и ако да - каква е връзката им с назначените от Хеспис управници на Скален Пристан?
Има ли новопристигнали разумни създания или групи такива, които да се отличават от обичайните посетители, да изглеждат не на място или привличат подозрения?
Не на последно място - източниците на питейна вода на основният остров, където е Скален Пристан, много ли са или са ограничен брой, държат ли се под наблюдение и контрол? На някой от останалите острови има ли такива източници?

Отговори

Върни се в “Растяща Луна(D&D3.5)”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 3 госта