Форумната платформа беше обновена на версия phpbb 3.2. За повече информация моля посетете следната тема

[Слухове и тайни] Къща Брагс

Форумно приключение във Вестерос.

Модератор: AngerNogar

AngerNogar
Мнения: 1914
Регистриран: пон яну 14, 2002 12:51 am
Местоположение: Пловдив
Контакти:

[Слухове и тайни] Къща Брагс

Мнение от AngerNogar » пет апр 22, 2011 4:05 pm

При описването на история на къщата не се чувстайте ограничени от правилата за слухове и тайни освен това за реда на постовете. Тъй като едно изречение е прекалено малко, придържайте се към един абзац за всяко от събитията.

Петър - Инфраструктура
Чочи - Скандал
Амби - Възход
Миро - Злодей
"Fair? At what point in our negotiations did you convince yourself my goal was to be fair?"
- Vedalken Plotter

Потребителски аватар
Azmodael
Мнения: 2702
Регистриран: чет юни 03, 2004 9:10 pm
Местоположение: Майна таун
Контакти:

Re: [Слухове и тайни] Къща Брагс

Мнение от Azmodael » съб апр 23, 2011 8:27 pm

Бяха минали месеци откакто кракът на Андалите стъпи на брега на континента, който вече наричаха Вестерос. Западният бряг беше сравнително слабо заселен още когато акостираха, а след разчистването на мръсните варвари и жалките им колиби се бе превърнал в прекрасно място за новия им дом. В онези далечни дни домът Брагс не бе нищо повече от четирима кръвни братя известни с шумните си хвалби около лагерния огън. Тяхната дружинка се сформира след като много от благородните им роднини бяха покосени от отровна риба, уловена по време на дългото плаване. Четиримата дребни благородници бяха загубили както семействата си, така и голяма част от вречените им войни и започнаха да работят заедно, съюз който прерасна в приятелство, а след това и в кръвен обет. И така когато Вестерос стана земя на Андалите и частност на братя Брагс по силата на храбростта и меча техният съюзрен им предложи да си изберат владение най-мъдрият от братята съзря важността на река (име?) и тъмното злато в недрата на хълмовете и. От този ден това щяха да са изконните земи на къща Брагс.

Минаха години и андалите укрепиха владенията си над тези земи, но пиратите заселили се на близките острови смущаваха покоя на мирните селяни. Къща Брагс бе изключително застрашена от тези грабители, защото последните използваха своите плоскодънни галери за да плават далеч по течението и никой не беше в безопастност. По заповед на краля Брагс трябваше да укрепят брега и да пазят реката от нашественици. Хълмовете дадоха материал, а парите от желязото дървесен материал и скоро малка цитадела се издигаше гордо извисена над основния речен ръкав, а до нея Стражът на Брагс наблюдаваше денем и нощем морската шир за острите шлемове и рогати галери на железните мъже.

ChoChan
Кифла
Мнения: 2970
Регистриран: съб авг 24, 2002 5:43 pm

Re: [Слухове и тайни] Къща Брагс

Мнение от ChoChan » нед апр 24, 2011 10:40 pm

Поколения наред Лордовете Брагс стояли на пътя на железните мъже и непрестанните им набези към кралството. Изпълнявали дълга си доблестно и с чест проливали кръвта си заедно с тази на железните мъже, за да защитят поверените им земи, както и тези отвъд тях.

С времето набезите на Грейджой намалявали, Брагс станали доволни, богати и лениви. Един ден обърнали гръб на морето и подкарали корабите си покрай брега и заели мястото на диваците, срещу с които се сражавали поколения наред. Плячкосвали и грабели, без да подозират, че през всичките тези години кракенът търпеливо чакал и сега, когато пътят за отмъщение бил чист, пуснал пипалата си нагоре по реката. Корабите на железните мъже с високо вдигнати платна оставяли след себе си огнена дира на опустошението, но не слезли на брега, тъй-като целта им била Кралски Чертог.

Железните не стигнали дори близо до Кралсти Чертог, преди флотът им да бил разбит но Брагс били заклеймени като съучастници в деянието, макар и не с директно участие, то с бездействието си. Хектари земи били отнети от техните владения, а лордът на дома и всеки негов наследник на възраст над 10 години екзекутирани за назидание.
give me love so that I can kill...she's so unreal

Потребителски аватар
Ambartanen
Мнения: 1516
Регистриран: чет авг 14, 2003 11:03 pm
Местоположение: NYC

Re: [Слухове и тайни] Къща Брагс

Мнение от Ambartanen » нед апр 24, 2011 11:28 pm

Драконите вече не се вият в небето, а синьо-черните пламъци са затихнали до нормални пожари разпространяващи се из стъпканата трева. Облаци прах и сажди почернят облаците и групи отчаяни войници, отдавна захвърлили оръжията си, бягат надалеч от сражението. На върха на отдалечен хълм групичка конници наблюдаваща сражението се бори да държи ужасените си животни под контрол, докато строените зад тях войници гледат трагичната сцена с бледи лица. Някои благодарят на милостивата Майка, други се молят за душите на загиналите, но повечето гледат към командира си със смесица от надежда и ужас. Само три коня, специално тренирани да превъзмогнат страха си от огън, стоят неподвижно, докато ездачите им обсъждат развитието на сражението.

- Майко... Какво унищожение!- възкликна плешив мъж с тежка броня и прошарен от възрастта мустак.
- Благодарности за съвета, Маестер Тевен. Това наистина не бе битка на мъже.- прошепна мъж с изпито лице и тъмно сини очи.
Дребничкият майстор подръпна нервно разнородната си верига.
- Ваше благородие, трябва да призная, че дори аз не подозирах на какво разрушение са способни зверовете.

- Това не прави съветът по-малко полезен. Сер,- обърна се лордът към другия си спътник- видях как знамето на Харген бе погълнато от черните пламъци заедно с цялата му конница. Бих казал, че лъвът на Ланистър бе сломен от Триглавия дракон.
- Да,- съгласи се възрастният рицар преди да добави- котвата на Рединг също липсва от бойното поле.
- Наистина тежък ден за нашите съседи, но преди да се погрижим за земите им трябва да открием новия крал. Сигурен съм, че този Ланистър ще е далеч по-склонен да разговаря с Валириеца.- Лорд Брагс огледа хилядите войници строени зад него.- Благодарение на резервите ни, можем дори да водим някакви преговори. Само трябва да ги държим достатъчно далеч от Аегон, за да не забележи, че всичките страхливци си подмокрят гащите само като чуят 'дракон.'

Потребителски аватар
CTAHuMuP
Self-righteous
Мнения: 8347
Регистриран: нед фев 17, 2002 8:33 pm
Местоположение: София Любим клас: Паладин Любим цитат: Аз мога

Re: [Слухове и тайни] Къща Брагс

Мнение от CTAHuMuP » нед апр 24, 2011 11:31 pm

Една от историите на строгия рус човек, които малкият Дон беше запомнил най-силно, беше за дядо Рейнър. Той имал замък недалеч от тук и бил млад, благороден рицар, дал клетва пред своя господар и крал, че ще изкорени Желязната заплаха от земите си.

С течение на годините Железните продължили да идват, а дядо Рейнър започнал да взема обета си все по-сериозно и приемал всеки набег на островитяните като провал - не негов, а на войниците му, селяните му, дори конете му. Затова законите и дисциплината в земите на дядо Рейнър ставали все по-строги и военни с всеки изминал ден. Първо заповядал всеки мъж над 16 години задължително да участва във войската и да се бие срещу Железните, после възрастта паднала на 14, а накрая на 12 години. След това се появил закон, че ако някой селянин не се бие, на него ще се гледа като на дезертьор. Сетне се чуло, че ако някой дезертира ще преследват и наказват със смърт не само него, а и цялото му семейство.

И други неща предприел дядо Рейнър. По бреговете на земите му били забити колове с набити на тях главите на убитите Железни. За тези Железни, които имали нещастието да бъдат заловени живи, се разказвало, че били подлагани на нечовешки мъчения, преди да бъдат убити и главите им побити на коловете. А с обезглавените и разчленени тела на враговете си дядо Рейнър пълнел корабите им и им ги изпращал обратно с отлива.

Дали и доколко всичко това е вярно, казваше баща му, не е важно, но е важно, че все пак дядо Рейнър наистина успял да отблъсне Железните за доста дълъг период от време, като междувременно бил увеличил армията си почти двойно, а кралят, далеч от зверствата му, му ръкопляскал в двора. Наистина много от хората му хванали гората със все семействата си и от селяни и занаятчии станали крадци и мародери, но целта била постигната. Поуката, завършваше приказката, е, че всичко може да бъде постигнато, ако си готов да направиш всичко, наистина всичко.

Много по-късно Дон разбра, че дядо Рейнър е всъщност сир Рейнър Брагс Безмилостният, дядо на баща им, управлявал Морски Взор преди две поколения и превърнал се в страшилище както за Кракена, така и за поданиците си...
Какво е това уклон, накъде клони и като клони, пада ли?
За разлика от отмъщението, наредбата е ястие, което се сервира най-добре горещо.

Отговори

Върни се в “Братята Брагс”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост