Форумната платформа беше обновена на версия phpbb 3.2. За повече информация моля посетете следната тема

[Слухове и тайни] Фавиан Брагс

Форумно приключение във Вестерос.

Модератор: AngerNogar

AngerNogar
Мнения: 1914
Регистриран: пон яну 14, 2002 12:51 am
Местоположение: Пловдив
Контакти:

[Слухове и тайни] Фавиан Брагс

Мнение от AngerNogar » чет апр 21, 2011 11:02 pm

Ред на изказване: Петър, Амби, Чочи, Миро, Петър.
"Fair? At what point in our negotiations did you convince yourself my goal was to be fair?"
- Vedalken Plotter

Потребителски аватар
Azmodael
Мнения: 2702
Регистриран: чет юни 03, 2004 9:10 pm
Местоположение: Майна таун
Контакти:

Re: [Слухове и тайни] Фавиан Брагс

Мнение от Azmodael » чет апр 21, 2011 11:17 pm

Казват, че Фавиан загубил на карти издръжката си за един месец при едно от посещенията на Свободените градове.

Потребителски аватар
Ambartanen
Мнения: 1516
Регистриран: чет авг 14, 2003 11:03 pm
Местоположение: NYC

Re: [Слухове и тайни] Фавиан Брагс

Мнение от Ambartanen » чет апр 21, 2011 11:41 pm

Да и, за да се изхранва до следващата си издръжка, му се наложило да работи като счетоводител за местен търговски принц.

ChoChan
Кифла
Мнения: 2970
Регистриран: съб авг 24, 2002 5:43 pm

Re: [Слухове и тайни] Фавиан Брагс

Мнение от ChoChan » пет апр 22, 2011 3:51 pm

Да, но след края на уговорения месец, въпросният търговски принц на име Сано решил, че Фавиан е прекалено ценен за него, просто да го пусне да си върви.
give me love so that I can kill...she's so unreal

Потребителски аватар
CTAHuMuP
Self-righteous
Мнения: 8347
Регистриран: нед фев 17, 2002 8:33 pm
Местоположение: София Любим клас: Паладин Любим цитат: Аз мога

Re: [Слухове и тайни] Фавиан Брагс

Мнение от CTAHuMuP » пет апр 22, 2011 3:56 pm

Да, и затова Фавиан бил принуден да използва сребърния си език и всичките си умения на дипломат, и след поредица от интриги Сано загубил всичко без главата си, а Фавиан спечелил свободата си.
Какво е това уклон, накъде клони и като клони, пада ли?
За разлика от отмъщението, наредбата е ястие, което се сервира най-добре горещо.

Потребителски аватар
Azmodael
Мнения: 2702
Регистриран: чет юни 03, 2004 9:10 pm
Местоположение: Майна таун
Контакти:

Re: [Слухове и тайни] Фавиан Брагс

Мнение от Azmodael » пет апр 22, 2011 4:42 pm

Когато Фавиан бил на 12 години прекарал тежка болест, която го оставила на легло за няколко месеца. Това заболяване се отразило много лошо на малкото момче и от тук насетне той щял да прекарва много тежко дори и най-леката настинка. Няколкото майстери, които го преглеждали били единодушни, че известно време далеч от къщи - в един по-добър климат би се отразил добре на Фавиан, затова баща му решил да го изпрати на екскурзия до по-топлите свободни градове. Тогава Фавиан бил вече навършил 16 години.

Отпървом екзотиката пленила младежа, но скоро той осъзнал, че го чака дори по-голяма скука от безкрайните дни и нощи на легло у дома. Езикът му бил непознат, нито имал приятели, с които да общува. Принуден да търси забавления Фавиан започнал да търси компанията на охраната си и скоро прекарвал по цял ден на зарове и мръснишки вицове. Но не били благородници, за сметка на това необразовани и скучни, играта проста, а залозите малки. Фавиан се пробвал да завърже познанство с търговеца, който им осигурявал необходимото за да живеят и лукавият браавосец го поканил на една от своите партии бакара. Фавиан не бил играл тази игра досега, но щастието му се усмихвало и той печелил.

Късмета не го изоставил и в следващите няколко вечери на бакара, до момента в който той решил да играе на едро. Само за два часа той загубил всичко спечелено, но кръвта му кипяла и той продължил да залага. До края на вечерта той не притежавал нито кесията си, нито дрехите си и дори дължал пари равни на почти месечна издръжка. Баща му щял да побеснее...

Грамотните хора в Браавос били малко, Фавиан успял да убеди Сано да работи като счетоводител при него. На ограната си той казал, че отива на гости при търговеца и им дал фалшив адрес, което разбира се било глупаво, но той не виждал друг изход. След като поработил здраво няколко седмици Фавиан осъзнал, че търговецът няма никакво мнение да го пусне да си върви, Фавиан бил вписан като учен роб и бил наблюдаван зорко, а кантората на Сано била далеч от всяко място, където биха могли да го търсят. Сано обаче бил допуснал критична грешка.

В ролята си на счетоводител Фавиан имал достъп до всички търговски тайни на Сано и макар да не знаел езика успял добре да се възползва от това. Убедил едно от писарчетата, което знаело общата реч и можело да пише да му помогне и започнал своята малка война. Сано така и не заподозрял какво става докато не било твърде късно. Загубил няколко търга, двама от съдружниците му били арестувани, а други трима се дистанцирали от него след като получили писма уличаващи Сано в измама. Паникьосан Сано приел предложение за партньорство от Халил Сухия, който познавал само бегло като честен търговец. Това била последната му грешка, защото Халил работил с информацията на Фавиан и напълно изкупил всички активи на Сано, включително и самият Фавиан, който получил обратно свободата си плюс известна сума пари, а също и обещания за бъдеща съвместна работа и задморска търговия. Той се върнал обратно при хората си, който вече примирали от уплаха и затворил устите им със злато и сладки обещания.

Отговори

Върни се в “Братята Брагс”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост