Форумната платформа беше обновена на версия phpbb 3.2. За повече информация моля посетете следната тема

[Задължителният] Увод

Приключение в пъстрия свят на Съзидание с група млади драконокръвни възвисени.

Модератор: Night Wanderer

Потребителски аватар
Night Wanderer
Миниън на Авис
Мнения: 3008
Регистриран: нед юни 27, 2004 10:15 pm

[Задължителният] Увод

Мнение от Night Wanderer » пет юли 30, 2010 1:04 am

Тази ранна утрин Тепет Неригий Септ се чувстваше твърде изморен. Изискваше големи усилия на волята му да поддържа безупречния си външен вид и изисканото държание, които подовабаха на сана му на патер фамилиас на линията на Неригиите от династичния род Тепет. Но не можеше да си позволи да прояви слабост. Имаше твърде много отговорности и това го държеше. Имаше късмет, че не бе на онези поля преди четири години, когато родът му претърпя големия си крах и беше останал един от малкото способни старейшини в този род. Негов беше дългът да помогне на семейството си сега, когато то имаше най-голяма нужда от помощ. Затова и не можеше да си позволи да прояви слабост в този труден за всички момент. На неговите плещи лежеше твърде много за да им позволи да рухнат.

Посрещаше поредния слънчев изгрев на втория етаж, над мраморната колонада, опасваща задния вътрешен двор на имението му. Дългите сенки на колоните под краката му, преди минути разтягали се върху цялата градина, сега бързо отстъпваха и се прибираха докато той гледаше играта на фонтана през високия прозорец и отпиваше от любимия си зелен чай, специално внесен на Благословения Остров от планините на Ан-Тенг. Поне денят щеше да бъде хубав и ясен. Слънцето се издигаше и му даваше нова надежда - за него и за целия му род. Скъпо платеният тавматургист днес трябваше да пристигне. Тепет Нергий Септ се надяваше, че той ще потвърди неговата теория. Надяваше се и че няма да го предаде и да разкрие тайната му на враговете. Но трябваше да рискува. Макар да бе открил идеалните драконокръвни за задачата не можеше да си позволи да прати тези младоци необмислено в югоизночните джунгли без да е сигурен, че следата не е фалшива. Времената, в които родът Тепет можеше да си позволи да хаби ценния си ресурс от млади възвисени бяха безвъзвратно загубени. Сега всяка една мисия се претегляше много внимателно и на нея се пращаше точно необходимата сила, за да я извърши - ни повече, ни по-малко.

Е, имаше и една положителна страна. Поне ако тавматургистът потвърдеше теорията му щеше да се поупражнява в калиграфия. Отдавна не бе имал възможността да се отдаде на медитация върху празната хартия. В последно време нямаше време и нерви и оставяше писарите да я вършат тая работа. Тепет Нергий Септ отпи глътка от любимия си зелен чай и слезе на пъривя етаж, където беше кабинетът му. Започваше порединя дълъг ден. Надяваше се тази вечер най-сетне да успее да намери покоя на съня.
...ти си Индра И Брама си, и Шива,
и всичко, дето иде и дето си отива...

Заключена

Върни се в “Цветя и слонова кост”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост