Форумната платформа беше обновена на версия phpbb 3.2. За повече информация моля посетете следната тема

Кратък пътеводител из Съзидание

Приключение в пъстрия свят на Съзидание с група млади драконокръвни възвисени.

Модератор: Night Wanderer

Потребителски аватар
Yago
Мнения: 10448
Регистриран: вт дек 25, 2001 6:54 pm
Местоположение: София

Кратък пътеводител из Съзидание

Мнение от Yago » пет юли 16, 2010 4:56 pm

Ан-Тенг

Колониални Индия и Индокитай, но с повече публични домове и забременели от поквареното влияние на чужденците девойки. Говори се и че убийци, които са живи сенки удушават с копринени кърпи жертвите си в тъмата на горещите нощи. Страната няма нищо общо с Китай - Империята е в ролята на Китай, Рим и колониалните сили. Княжествата са по-близко до Виетнам, Индия, Лаос, Камбоджа, Сингапур и подобни.
малко по-подробно описание
Както всяко друго кътче на Съзиданието, Княжествата на Ан-Тенг почитат стотици местни и небесни богове. Но земята на Ан-Тенг е и домът на две могъщи божества - Златният Господар и Бледата Господарка. Златният господар е повелител на справедливостта и великодушието, и е могъщ бог със значима позиция в Небесната Бюрокрация. Въпреки привързаността му към скромният, но волеви народ на Ан-Тенг и това, че тук се помещава неговият централен храм, неговата висока позиция и честност не му позволяват да взима страна в местната политика или да се намесва пряко в човешките животи. Бледата Господарка е божество на кошмарите и нещастието, и един от най-старите богове установили се по тези краища. Малцина почитат Бледата Господарка открито, но много от местните й принасят жертви, за да отклонят вниманието на злото от себе си, и да го насочат към съседите си. Същевременно с това, Пречистата Вяра също има доста последователи по тези места, особено в северните територии и близо до крайбрежието.

Княжествата са една от най-сигурните и развити Имперски колонии. Легионите отдавна не е трябвало да подтискат организиран бунт, но разбойници по границите и в дълбоките дъждовни гори, както и дребните вражди на местните владетели не позволяват на уменията им да заслабнат. Оризищата и нивите произвеждат много храни, подправки и други култури, които намират купувачи във всички южни пристани. Ан-Тенг е и популярен курорт за младите патриции и династи, особено за вторите. Пословичната грация на местното население, екзотичността на местната кухня, приятното време на северните земи, и факта че диви, опасни земи са само на хвърлей от пристанища и удобни ложи, позволяват на всеки млад Драконокръвен да намери занимание според интереса си.
ум колкото на замажан синигер

Отговори

Върни се в “Цветя и слонова кост”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост