Форумната платформа беше обновена на версия phpbb 3.2. За повече информация моля посетете следната тема

Светът на играта...

Седем дни, в които група герои трябва да се справят с наглед непосилната задача да осъществят сватбата между наследниците на едни от най-влиятелните търговски фамилии в град Брил.

Модератор: hameleona

Потребителски аватар
hameleona
Мнения: 1380
Регистриран: пет яну 30, 2004 11:09 am
Местоположение: В Замъка на Мечтите си.
Контакти:

Светът на играта...

Мнение от hameleona » ср май 19, 2010 6:53 pm

hameleona написа: На кратко за света:

Алилдар е голям континент, изпълнен с малки държавици, почти постоянно във война по между си. Съюзите се променят всеки сезон, а в края на войната винаги е трудно да се разбере, кой е победител и кой победен. В цялата тази лудница просперират свободните градове на Даал - група градове-държави по източното крайбрежие, владеещи почти изцяло полуостров Даал (от където и името им).
Всички държави на полуострова не са монархии, за разлика от почти всички други страни на континента, а търговски държави - на практика цялата власт се държи от търговските съвети, които издигат формални монарси с различни имена.

Най-малкия град на полуострова, но за сметка на това с население с най-висок патриотизъм е Брил. В брил благородническите титли се продават, а властта се поделя между 10 големи търговски фамилии, членството в които се печели по заслуги или връзки, както и по рожденно право, което води до много сложни ситуации. Фамилиите са задружни общности, в които е важен не външния вид (т.е. раса или пол) а коефицента на полезно действие на индивида, като приходите определено са най-важната част. Единствената разлика е в главата на фамилията, чиято титла се предава от баща на син (по-рядко на дъщеря).

Играчите ще се членове на фамилията Фол, като всички са част от една и съща компания (т.е. всички се познават и са до голяма стеопен в приятелски отношения) с наследника на фамилията - Рикардо. Самият Рикардо предпочита свободния и общо-взето разгулен живот, но това е на път да свърши, с уреденият му брак с валстната Елайда Мос - наследничка на не по-малката фамилия Мос, която е твърдо решена да му сложи юзди. Въпреки това, Рикардо не е против сватбата... поне, когато е трезвен, а товa се превръща в мит. Сватбата е след седмица, а проблемите едва започват...

Вашата задача ще е да сбъднете сватбата. За да няма разочаровани, не си мислете, че ще стане без бой :P
Карта на Брил
[attachment=0]Brill.JPG[/attachment]

1. Civic district
2. Fine shops
3. Wealthy residential district
4. Average residential district
5. Dwarf neighborhood
6. Garrison
7. Gnome neighborhood
8. Guildhall district
9. Marketplace
10. Temple district
11. Caravan district
12. Fisher’s wharf/Waterfront
13. Inn/Tavern district
14. Red-Light district
15. Shantytown
16. Slave quarter
17. Slum/Tenement district
18. Tannery district
19. Warehouse district

Ключа и картата са взети от Cityscape.
Прикачени файлове
Brill.JPG
Brill.JPG (220.62 KБ) Видяна 1464 пъти
Andras написа:...групите, състваени от сукубус-паладин, коболд-скаут, кентавър-кавалерист и кактус-чародей...

Потребителски аватар
hameleona
Мнения: 1380
Регистриран: пет яну 30, 2004 11:09 am
Местоположение: В Замъка на Мечтите си.
Контакти:

Re: Светът на играта...

Мнение от hameleona » ср май 19, 2010 7:03 pm

Преди 33 години, Брил е воювал с Атенас - град разположен в северна посока от Брил. Войната завършва без ясен победител от военна гледна точка, но от търговска Брил си осигурява контрола на няколко много добри търговски пътя.

Бойния флот е съставен от стотина защитни галеаси и галери - ниското им газене и високата маневреност им осигурява предимство в тения залив, пред големите дълбокогазещи платноходи, а и по палубите им могат да се сложат повече бойни машини, за сметка на мачтите и платната. Галерите и галеасите се осигуряват от търговските фамилии, също и екипажите им. И макар войниците да идват от гарнизона на града, от поделенията с морска пехота, то всички гребци са роби или осъдени престъпници.

Армията на града се издържа от фамилиите. Разделена е на няколко корпуса - Морска пехота (за защита на корабите), Пазителите (съчетаващи в себе си всичко от сухопътна войска до охрана на търговските пътища и кервани) и Гвардията (под личната команда на кмета, служат като градска стража, подпомагани в случай на нужда от Пазителите).

Ще има и още, както предполагам сте се досетили - светът ще се разраства с играта :)
Andras написа:...групите, състваени от сукубус-паладин, коболд-скаут, кентавър-кавалерист и кактус-чародей...

Потребителски аватар
hameleona
Мнения: 1380
Регистриран: пет яну 30, 2004 11:09 am
Местоположение: В Замъка на Мечтите си.
Контакти:

Re: Светът на играта...

Мнение от hameleona » пет май 28, 2010 12:57 am

Десетте големи фамилии:

Карел - най-голямата и могъща от фамилиите. Занимава се предимно с рудодобив и производство на различни стоки, най-вече оръжия. Държи огромна част от търговията с оръжия в източната част от континента. Всъщност, това е и основното нещо, с което е известен Брил - оръжията и броните си.

Родар - на практика това е по-скоро магьосническа гилдия, а не истинска търговска фамилия. макар и малка от към служители, е богата почти колкото Карел и има почти същото влияние. Не е задължително да си част от фамилията, ако си магьосник... просто, ако искаш да учиш висшите тайни на изкуството, няма къде другаде освен там или в чужбина.

Майлен - земеделската гилдия на Брил. Градът е заобиколен от много плодородни земи, а няколко определени области с висок магичен фон дават по две-три реколти годишно. Макар и не толкова богата, Майлен е може би най-важната фамилия в града, а определено е и най-голямата.

Йорк - Пълно име: Йоркандер. Където има оръжие има и наемници. Макар да не издържа истинска армия, фамилията може да намери достатъчно наемници, за да вдигне твърде голяма армия по стандартите на Алилдар. Всички се съобразяват с фамилията, макар войниците под нейно ръководство да се бият извън полуострова.

Бранир - конкуренти на Карел, но много по-малка и бедна фамилия. Очаква се до няколко десетилетия двете фамилии да се обединят.

Велерин - Най-старата фамилия в града. Търгува с какво ли не, макар да е най-известна с платовете и грънците си. Богата фамилия.

Оска - рибари. Ако някой може да лови риба, това са те. Огромни риболовни галери ловят в богатия на риба залив. В момента в нелеко положение, заради нападенията на подводния народ.

Кромул - искате забавление? Искате пиене? Тук ще го намерите. Всички кръми, заведения, публични домове и подобни са собственост на тази изключително богата фамилия.

Фол - Пълно име: Фолдеран. Стара фамилия, занимаваща се с търговия с държавите отвъд океана.

Мос - Пълно име: Мосвани. От самото начало - върл конкурент на Фол. С времето двете фамилии се сближават чак до сега, когато смятат да се обединят под едно име - Фолмос, което ще предизвика сериозни сътресения в Брил.


Има още десетина малки фамилии, но те нямат влияние и пари, за да се наредят сред Десетте, макар че след сливането на Фол и Мос една от тях ще се издигне. Най-вероятно Грейди, които поддържат всички складове в града, осен ако Фол и Мос не я асимилират бързо-бързо.
Andras написа:...групите, състваени от сукубус-паладин, коболд-скаут, кентавър-кавалерист и кактус-чародей...

Потребителски аватар
hameleona
Мнения: 1380
Регистриран: пет яну 30, 2004 11:09 am
Местоположение: В Замъка на Мечтите си.
Контакти:

Re: Светът на играта...

Мнение от hameleona » пон май 31, 2010 9:52 pm

Елайда Мосвани
Изображение

Млада и амбициозна, Елайда Мосвани става Наследничка на могъщата си фамилия едва на 15 годишна възраст (преди 9 години). Макар и четвърто по ред дете на Карлин и Вела Мосвани, Елайда се изкачва по стълбицата с наследници чрез комбинация от късмет и хитрост.

Преди 10 години (когато Елайда е на 14) тогавашния Наследник и сестра му са убити от пирати, които атакуват корабът им след завръщане от презокеанско търговско плаване. Атаката предизвиква и Обединение между по-голямата част от фамилиите в Брил, с цел изкореняване на бандитите и пиратите по полуострова. За по-малко от година, огромни флотилии и армии премахват от лицето на земята всяка бандитска група и всеки пиратски кораб, който намерят. Брилските сили дават множество жертви, но целта е постигната. За жалост, най-големи поражения понасят фамилиите Мосвани и Фолдеран и от водещи по богатство и големина фамилии, те остават на опашката, едва задържайки се в групата на Големите Десет. Като че ли за допълнителен удар по мощта им, Арвейн Мосвани - последният оцелял брат на Елайда умира при странни обстоятелства.

Девет години изминават, а двете фамилии едва свързват двата края. Елайда е сгодявана на три пъти с Наследника на Фолдеран, но първите двама умират. Злите езици твърдят, че Елайда не иска да се омъжи за някой, който би имал силата да й се опълчи за контрола над обединените фамилии. Така се стига до годежа с Рикардо, който пък е общо взето, разглезено пиянде-женкар и предпочита да прекарва времето си в забавления, а не в работа.

Всички (и приятели и врагове) признават, че Елайда е способна - надарена с ум и лукавост - двете най-важни качества за търговец.
Също така, всички се съгласяват, че е злобна интригантка, която се стреми да контролира хората около нея не с чар и мъдрост, а със сила, изнудване и заплахи.
Andras написа:...групите, състваени от сукубус-паладин, коболд-скаут, кентавър-кавалерист и кактус-чародей...

Потребителски аватар
hameleona
Мнения: 1380
Регистриран: пет яну 30, 2004 11:09 am
Местоположение: В Замъка на Мечтите си.
Контакти:

Re: Светът на играта...

Мнение от hameleona » пон май 31, 2010 10:00 pm

Рикардо Фолдеран

http://3.bp.blogspot.com/_sEXr38bp0vo/S ... wnsend.jpg

Младият Наследник на фамилията Фолдеран е смятан от всички за пиянде и женкар. Става наследник по стечение на странната смърт на двамата му по-големи братя. По принцип е душата на компанията, а и винаги е готов да се впусне в някоя авантюра, ей-така, просто за приключението.

Нещата леко се променят преди година, след официалният му годеж с Елайда Мосвани. Пиенето и жените, заемат всичкото му време. Официално е съгласен и доволен от годежа, но пред приятелите си споменава, че ако честта му позволявала би избягал от нея в друг континент.
Andras написа:...групите, състваени от сукубус-паладин, коболд-скаут, кентавър-кавалерист и кактус-чародей...

Заключена

Върни се в “The Final Countdown”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост